Vučić o nalogu za hapšenje Putina: Ode svet, samo da mi ne idemo za njim 1foto EPA-EFE/YURI KADOBNOV / POOL

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom vesti da je Međunarodni krivični sud u Hagu izdao nalog za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina zbog ratnih zločina u Ukrajini, da se „puno toga komplikuje“ i da „moramo da izbegnemo da mnogo toga bude po našoj glavi“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom vesti da je Međunarodni krivični sud u Hagu izdao nalog za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina zbog ratnih zločina u Ukrajini, da je „jedino sigurno da idemo u pravcu dalje eskalacije kojoj nema kraja“.

On je, tokom posete Sremskom okrugu, rekao da se „plaši da se možda ide čak u pravcu najvećeg sukoba koji je ikad bio“.

„Ima li iko pameti da ovom ludilu stane na kraj, iko u svetu, da li neko razume kakvim se posledicama ide?“, rekao je Vučić.

On je naveo da se to „dešava pred posetu kineskog predsednika“ Si Đinpinga Rusiji, ali da „ne želi da učestvuje u zavereničkim teorijama“, već će nastaviti da „razmišlja kako da mi sačuvamo sebe i svoj mir“.

„Imamo mi ovde mnogo neodgovornih tipova koji bi jedva čekali da zemlju ubace u vrtlog gluposti kao da nam je to potrebno“, naglasio je Vučić.

Prethodno je rekao da se „puno toga komplikuje“ i da „moramo da izbegnemo da mnogo toga bude po našoj glavi“.

„Ode svet, samo da mi ne idemo za njim“, rekao je Vučić tokom posete Sremskom okrugu, pošto je čitao vest o Putinu i prevodio je s engleskog.

Kako je rekao, „taman je pomislio da imamo mnog lepih vesti“, po onome što je video u Sremu, a „sada vidim da se mnogo toga kompikuje, mi da izbegnemo da dosta toga bude po našoj glavi“, rekao je Vučić.

Vučić je, tokom razgovora sa zaposlenima u jednom vrtiću kojeg je psetio, tražio da šef njegvog kabineta poruči potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću da za sutra zakaže sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Rekao je da on neće biti na toj sednici jer će biti u Ohridu gde treba da se sastane s premjerm Kosova Aljbinom Kurtijem i međunarodnim posrednicima za dijalog Kosovo-Srbija o normalizaciji odnosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari