Vučić o preregistraciji na Kosovu: Dvoje građana prihvatilo da promeni tablice, tako da im dobro ide 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Jutros u 9.00 sam dobio informaciju da je trenutno dvoje građana prihvatilo da promeni tablice, jedan je zaposlen u institucijama Prištine, drugi nije, tako da im dobro ide, a ima ukupno 9.000 tablica KM, od kojih je 7.500 na severu Kosova, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Očigledno svi čekaju u redu da podrže te Kurtijeve ideje.. možda ja grešim, možda on poznaje bolje naš narod nego što ga ja poznajem, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle sastanka sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom.

Svi žele po svaku cenu da se Srbija pridruži sankcijama, a Srbija ima obavezu prema aki (evropskim pravnim tekovinama) da se priključi evropskoj spoljnoj politici neposredno pred članstvo u EU – niko nas još nije obavestio da smo pred članstvom u EU a ne vidim ni da planiraju da nas obaveste, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara posle susreta sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom, upitao kako da objasni narodu da Srbija uvodi sankcije Rusiji, a ne Sloveniji.

 

„Rusija nije prekršila teritorijalni intergritet Srbije, Slovenija jeste, a mi gledamo da imamo dobre odnose sa Slovenijom“, rekao je Vučić.

„Kako to da svi podržavaju teritorijalni integritet Ukrajine, a ne Srbije… stavite se u našu poziciju, razmislite šta je realno“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari