"Pokušavamo da izbegnemo 'savršenu oluju'": Vučić sa Pahorom o dijalogu Beograda i Prištine, zimi i struji 1Foto: Instagram/Budućnost Srbije

Pokušavamo da izbegnemo „savršenu oluju“ i zato smo razgovarali i o dijalogu Beograda i Prištine, ali i o drugim pitanjima, o tome kako koja zemlja dočekuje zimu i kako koja zemlja može da pomogne drugima, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom u Beogradu.

Ključno je pitanje, kako je istakao Vučić, veza između teške energetske situacije predstojeće jeseni i zime i svih dodatnih političkih problema koji bi mogli da nastanu u regionu.

„Zamolio sam Boruta Pahora da, ukoliko to bude na dnevnom redu nekog organa EU, da Zapadni Balkan bude deo podrške u novcu ili uvezenu struju ili deo potrošene struje. Siguran sam da možemo da računamo na podršku slovenačkih prijatelja, posebno zato što mi ne mislimo da bi mogli da dobijemo onoliko koliko zemlje članice, ali sve što bi mogli da dobijemo bilo bi značajno za sigurnost snabdevanja strujom i finansijsku stabilnost ne samo Srbije već i drugih država, koje stoje lošije od nas“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari