Vučić o sastanku sa Plenkovićem: Lekovito je što smo razgovarali 1Foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Davosu da je važno, dobro i lekovito što je na marginama Svetskog ekonomskog foruma razgovarao sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem.

Vučić je srpskim medijima rekao da je sa Plenkovićem jutros imao „otvoren razgovor“ i da su „napravili neke kanale“ komunikacije koji treba da unaprede odnose dva naroda i dve države.

„On je rekao šta nam zameraju, šta je to što misle, ja sam rekao šta mi mislimo i šta mi njima zameramo. Napravili smo neke kanale preko kojih ćemo pokušati da boljom komunikacijom ostvarimo važne rezultate za srpski i hrvatski narod, ali i za srpsku i hrvatsku državu“, kazao je Vučić.

Ranije danas, Vučić je na Instagramu napisao da je imao „vrlo korektan“ razgovor sa Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima i izrazio uverenje da će „uspeti da ostvare napredak kako na planu ekonomije, tako i po pitanju političkih odnosa“ dve zemlje.

Plenković je na Tviteru napisao da je s Vučićem razgovarao o bilateralnim odnosima i evropskom putu zemalja Zapadnog Balkana, navodeći da je „uz politiku dijaloga i smirivanja tenzija, potrebno uložiti dodatne napore u rešavanju otvorenih pitanja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari