Vučić: O "srpskom svetu" je govorio Vulin, ne ja 1foto EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Može li genocid da se ponovi, bila je poruka Denisa Bećirovića, bošnjačkog člana Predsedništva BiH, tokom obeležavanja godišnjice genocida u Srebrenici, podsetio je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, večeras na TV Pink.

– Zabrinulo me je postavljanje pitanja, način na koji je postavljeno, a to je može li, kako oni kažu, genocid da se ponovi. Na osnovu čega su to zaključili.. A, to je poruka spremaj se narode, mrzite Srbe, oni se spremaju ponovo da nam naude i na to niko nije reagovao. A moja poruka Bošnjacima je, mi Srbi živimo sa vama, hoćemo samo prijateljstvo i hoćemo da vam pokažemo da želimo da prevaziđemo loše stvari koje su se i nama događale u prošlosti – rekao je Vučić.

Zašto svet ćuti o svemu, rekao je, postavljajući pitanje, zašto Srbi moraju uvek da budu krivi.

To znači da imamo u susedstvu one kojima su zločini u prirodi, napomenuo je Vučić, a šta je refleksija toga – spremajte se narode, ti Srbi će ponovo da nas ubijaju i mi moramo da budemo spremni i da na to reagujemo.

Moja poruka Bošnjacima je da želimo prijateljstvo, istakao je Vučić, “mi živimo sa vama ne samo pored vas, i želimo da prevaziđemo prošlost“.

Potom je rekao da nijedna vlast nije uložila više od „njegove“ u Novi Pazar, Tutin i u Sjenici.

U Sarajevu lažu da sam nosio pušku iznad Sarajeva (tokom opsade), napomenuo je predsednik Srbije.

– Na jednoj slici sam nosio kišobran a na drugoj stativ od kamere… Mislio sam da veruju u to što kažu, ali lažu, ne veruju… – istakao je Vučić.

Ko radi na projektu velika Srbija, odnosno „srpskom svetu“ podsetio je Vulić na reči svog šefa BIA, Aleksandra Vulina.

Potom je rekao: „Ja to ne radim“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari