Vučić obišao radove u Beogradu na vodi, tvrdi da je novi park najlepši u ovom delu Evrope 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju dela novog Bulevara Vudroa Vilsona, Ulice Nikolaja Kravcova i novog Beogradskog parka u okviru kompleksa Beograd na vodi i ocenio da je to sada jedan od najlepših parkova u ovom delu Evrope.

Vučić je taj deo grada obišao u pratnji ministra finansija Siniše Malog, gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i predsednice opštine Savski venac Irene Vujović.

Prema njegovoj oceni, ima još posla koji treba da bude obavljen ali da je on već sada presrećan kako radovi napreduju.

„Ovo divno izgleda i svako ko dođe videće najlepši park u ovom delu Evrope površine 2,7 hektara površine. Nove bulevare i zgrade… Očekujem da za kratko vreme imamo milion kvadrata poslovnog i stambenog prostora i ovo polako postaje najsavremeniji i najlepši deo grada“, rekao je on.

On je dodao da sve ono što postoji u velikim svetskim metropolama – od Ikee, preko Starbaksa i Buda bara, polako stiže u Srbiju i dodao da čestita onima koji su od početka verovali u taj projekat.

„Mi ćemo kompletan bulevar da otvorimo do marta, neka bude i do aprila i do maja, i izlaziće na Sajam. Računam da će najviše radova na šoping molu da bude gotovo do tada, da će biti izgradjeno 15-16 spratova na tornju koji će biti ‘lendmark’ za Beograd. Ovo donosi i privlači turiste i to nije pitanje ukusa nego objektivnog pristupa, jer sada dolazi dvostruko više turista nego pre šest ili sedam godina“, rekao je on.

Vučić je rekao da ti radovi doprinose podizanju građevinske industrije, što posledično povećava i privredni rast.

„Očekujemo da će rast biti najmanje 3,8 odsto, a procena Narodne banke Srbije od 3,6 odsto mora da bude uvek konzervativna. Srbija je druga u Evropi po rastu u trećem kvartalu i samo je Madjarska ispred nas. Očekujemo da rast bude 5,4 odsto u poslednjem kvartalu i to dovoljno govori. To znači da brzo napredujemo i to će ljudi da osete u novčanicima i džepovima“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari