Vučić: Očekuje se strateško partnerstvo sa Mađarskom 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Odnosi Srbije i Mađarske su na najvišem nivou u istoriji, zasnovani na međusobnom razumevanju i poverenju, konstatovali su danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef mađarskog parlamenta Laslo Kever.

U razgovoru sa Keverom Vučić je izrazio očekivanje da će taj visok nivo odnosa biti potvrđen uspostavljanjem strateškog partnerstva, a Mađarskoj je zahvalio na snažnoj podršci evrointegracijama Srbije, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Vučić je podržao parlamentarnu saradnju dveju zemalja i izrazio zadovoljstvo potpisivanjem Okvirnog sporazuma o partnerstvu mađarskog parlamenta i Narodne skupštine Srbije.

U razgovoru je istaknut značaj infrastrukturnog povezivanja i projekata poput modernizacije pruge Beograd-Budimpešta i rekonstrukcije pruge Subotica-Segedin, kao i povezivanje gasne infrastrukture.

Predsednik Parlamenta Mađarske Kever je zahvalio na svemu što se u Srbiji radi u cilju unapređenja položaja mađarske nacionalne manjine, te su dvojica sagovornika konstatovali da je ona, uz srpsku zajednicu u Mađarskoj, svojevrstan most između dve zemlje. Mađarski zvaničnik je takođe istakao ulogu Srbije u očuvanju mira i stabilnosti u regionu, što je od značaja i za njegovu zemlju, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari