Vučić: Okupacioni gaulajteri postavljeni u sve četiri opštine, svakoj okupaciji dođe kraj 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su nakon izbora na severu Kosova, koje je organizovala Priština, u sve četiri opštine „postavljeni okupacioni gaulajteri“ i ponovio da se „okupacija nigde nije proslavila i da je svakoj došao kraj“.

„A ovoga puta smo mi ti koji će da biraju trenutak kada i na koji način ćemo okupaciji da se suprotstavljamo kao narod, čuvajući svoje ljudske kapacitete, čuvajući svoje vitalne državne i nacionalne interese“, rekao je Vučić novinarima u Palati Srbija.

https://www.danas.rs/vesti/politika/sta-znaci-rec-gaulajter-koju-vucic-koristi-da-opise-kurtija/

Upitan o reakcijama na njegove izjave za rušenje u beogradskom kvartu Savamala, kada je rekao da je on tražio da budu srušeni nelegalni objekti, ali da su „kompletni idioti“ oni koji ga nisu poslušali i koji su rušili tokom noći, kazao da pojedini mediji nisu preneli onako kako je rekao, već su „morali da lažu“.

Ponovio je da bi lično došao tokom dana i sam srušio sve protivpravno izgrađene objekte da bi bio izgrađen Beograd na vodi.

Prema njegovim rečima, Beograd na vodi postaje mesto sa najskupljim kvadratom u jugoistočnoj Evropi i u koje dolaze stranci iz regiona i cele Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari