Vučić osudio napade na novinare 1Foto: SNS Srbija/ Tviter

Vučić je danas osudio uvrede i pretnje upućene novinarkama Studija B zbog izvešatavanja sa protesta opozicije u Beogradu, ali i uvrede na račun predsednika i članicu Komisije za istraživanje ubistava novinara Verana Matića i Ljiljane Smajlović i najavio da će država učiniti sve da zaštiti novinare i da sačuva njihovo pravo na profesionano dostojanstvo.

„Najoštrije osuđujem divljačke uvrede i pretnje na račun Ivane Vučićević i Barbare Životić, ali i brutalne napade na Ljilju Smajlović i Verana Matića. Država Srbija preduzeće sve mere, ne samo da fizički zaštiti novinare, već da sačuva i njihovo pravo na profesionalno dostojanstvo“, napisao je Vučić na Tviteru.

Ilustrovana politika objavila je na naslovnoj strani poslednjeg broja fotomontažu na kojoj su Ljiljana Smajlović, Veran Matić, ali i ambasador SAD Kajl Skot.

Matić je tim povodom saopštio da već mesec dana traje kampanja Ilustovane politike kojom se optuženi u slučaju ubistva Slavka Ćuruvije unapred proglašavaju nevinima, sa tvrdnjom da protiv njih nema dovoljno dokaza i zatražio od institucija da se tim povodomn oglase.

Novinarki Stidija B Barbari Životić upućene su oštre kritike, ali i uvrede na društvenim mrežama zbog izvešatavanja sa subotnjeg protesta „Stop krvavim košuljama“ u Beogradu. Udruženje novinara Srbije osudilo je pretnje koje su joj upućene ističući da „izveštavanje kojim se krše profesionalne norme, ne može biti izgovor za pretnje fizičkim razračunavanjem i za lascivne uvrede na društvenim mrežama“.

Da podsetimo, članica Predsedništva Srpske napredne stranke i šefica Službe za informisanje SNS, koja se inače retko oglašava u javnosti, uputila je javnu podršku urednici televizije Studio B, Ivani Vučićević, i novinarki te televizije, Barbari Životić, navodeći da je ponosna na njihovo jrabro držanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari