Vučić otkrio kako Dačić priča sa predsednikom Turske 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Posle govora predsednika SPS Ivice Dačića na posebnoj sednici Skupštine o Kosovu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je između ostalog ispričao anagdotu o Dačićevom razgovoru sa predsednikom Turske Redžepom Tajpom Erdoganom, koji je nedavno boravio u Beogradu.

Vučić se Dačiću i socijalistima zahvalio na zajedničkom radu i ispričao anegdotu o tome, kako je rekao, kako Dačić razgovara s Turcima.

– Koliko god se ja trudio da ozbiljno razgovaram, mora neko da postoj koji će atmosferu da napravi drugačijom u pozitivnom smislu reči. Kaže on Erdoganu: „Vidiš Redžep, prošli put smo mi stali na branik Evrope, a oni nam to nisu vratili nikako. Sledeći put kad ti rešiš da opet ideš na Evropi samo javi tri dana ranije, da te propustimo jer više nećemo da te zadržavamo na ovom području – kazao je Vučić i usledio je smeh i aplauz u skupštinskoj sali.

Vučić je pojasnio da je to ispričao da bi ukazao na „promenu paradigme u kojoj učestvujemo i zbog onog što se zbiva u Evropi i svetu“.

– Oni koji misle da su na putu da unšte Rusiju, čini mi se da to nije moguće i čini mi se da stvari bolje analiziram od njih. To će dovesti do niza sukoba koji će trajati godinama i moramo da se spremimo, i u smislu Kosova zato se mnogima žuri, i u svakom drugom smislu. A to neće biti lak zadatak – zaključio je Vučić ponovo se zahvalivši Dačiću na dosadašnjoj saradnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari