Vučić: Počela borba protiv kriminala, imamo uvezene kriminalne klanove

Ostavite komentar


  1. Moramo pomoći domaćim kriminalcima,jer od ovih „uvoznih“ ne mogu da rade kako treba.Možda neke subvencije?

  2. Treba prvo svrgnuti ove iz unutrašnjosti, sa bitnih pozicija koji pomažu kriminalcima, e bez njih kriminal neće cvetati jer neće imati zaleđinu koja će da ih prikriva u svakoj krimi radnji.

  3. Kriminalci u Srbiji su poput Italijanske Mafije „Koza Nostra“. Slican je hobotnici cija je glava u Beogradu a jedan od krakova je u Banja/luckom entitetu, drugi na severu Kosova a treci u Crnoj Gori. Valjda radi zastite srba u tim zemljama.

  4. To mi izgleda kao bratoubilački rat… Samo još da objavi u koliko sati počinje… da ne propustimo početak!

  5. Da, „uvezeni“ su još 90-ih dok si bio u Slobinoj vladi i tada ti nisu smetali. Sada kada su postali konkurencija tvojim „grupama“, počeli su da smetaju.

  6. Zasto se ovako javno i pompezno najavljuje „borba protiv kriminala“, znaci li da je do sada sve to bila sala? Bar im dajete fer sansu da ociste za sobom, svaka cast na fair play-u . Sve u svemu, jeftina politicka promocija sa primesama drame a la Ljovisna.

    1. Eto njegom Mišković otkad ga je optužio ne može da se nakupuje nekretnina.Kupio Sava centar koji je SFRJ izgradio za kongrese SKJ.

  7. Možda je deo članstva kriminalnih klanova „uvezen“, ali rukovodstvo – vođa glavnog kriminalnog klana, organizator, i njegovi glavni saradnici su iz Srbije, iz sns iz trenutne vlasti u Srbiji.
    Dana koji je danas osvanuo u Hrvatskoj, osvanuće i u Srbiji, to znači da će kriminalna banda na črelu sa vučićem morati da odgovara za sve, a sns, kao u Hrvatskoj hdz, kao glavni pljačkaš državnog budžeta, stranka koja je sistematski godinama isisavala novac iz javnih preduzreća i glavni organizator korucije u Srbiji. A ako vučić bude prošao kao sanader, sa samo 8 godina zatvora, može da peva. Ja mu prognoziram 15 do 20 godina. Naravno, uz konfiskaciju celokupne imovine stečene pljačkom, korupcijom, pretnjama, zastrašivanjem zloupotrebom vlasti i provizijama i od osuđenog i od članova njegove porodice i prijatelja, saradnika, kojima je tu imovinu preneo.

    1. Apsolutno sam za, naravno ako se dokaže, jer važi da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. Zanima me, da li to želite samo za Vučića ili je dozvoljeno suditi i nekima iz bivše vlasti?

    2. Tako je danas Sanader dobio 8g i 15 miliona kuna a HDZ kažnjen po istom proglašen isto krivim i kažnjen novčano.Odma sadašnji predsednik HDZ rekao da tad nije bio u stranci.Al mod njih tužilac ne ide kod predsednika vlade ili države.

    1. Vlasnik Jovanice je i procesuiran, i osudjen, ali se to negira, jer nekima ne odgovara što je ovaj slučaj uspešno rešen.

  8. A jeste li primetili da stradaju uglavnom ovi „Škaljarci“. Kavačkog klana skoro da i nema međeu žrtvama. Za navijače se kaže da su često „12. igrač. A u ovoj utakmici je očigledno ko za koga navija.

  9. Glavno pranje novca od droge u Beogradu je preko zidanja kvadrata, naročito na periferiji grada, gde je poznato da mafija u sadejstvu sa urbanistima iz nekih Bg opština, pravi čitava nova naselja i blokove. Kvadrati se kradu uveliko a država gubi veliki novac, uzgred pere se lova od narko biznisa.

    Potrebno je poslati policiju u ove opštine, jer je tu carstvo korupcije i kriminala.

    Interesantno, to je sve stari kadar žutih, koji su se prešaltovali u sns, a ovi ih prihvatili štiroke ruke kao eksperte za kradju u urbanizmu.

    I lepo se saradjuje.

  10. Srbija je zemlja gde pravda moze biti zadovoljena, samo nekim cudom. U nas pravde nikad nije bilo, a kako stvari stoje- ni nece.

  11. Kad je prošli put se „birio“ optužio Miškovića.Pritvorio ga u jednom lux hotelu u Beogradu.Tada je rekao da ako Mišković bude slobodan smatraće to svojim ličnim porazom.Prekoji dan Mišković kupio centar Sava verovatno od SKJ.

  12. Hoće li borba protiv kriminala obuhvatiti i sistem raspodele stanova za radnike bezbednosnih službi „brzi prsti“?Predsednik je obećao(a šta nije),da je sistem nepravedan sa nizom manjkavosti(stariji radnici nenaviknuti na novu tehnologiju)?Link na koji je trebalo da se prijavi bio je nedostupan u prvim mitutima potvđivanja zahteva,govori se da su neki plaćivali hakerima ogromne pare da ih ubace na listu(među prvih hiljadu ima radnika sa godinu-dve radnog staža,da jedan član domaćinstva kupuje četvorosoban stan?)?Reče predsednik da će lično intervenisati i da je to bila greška premijerke koja će biti ispravljena,međutim ugovori o kupovini se podpisuju?Ko je ovde sve u kriminalu treba utvrditi(ima kriminala i bez Škaljarskog i Kavačkog klana,dilovanja droge i ubistava,malverzacija sa građevinskim zemljištem i gradnjom,izvršiteljima,…..)?

  13. Borba protiv kriminala nikada nije prestajala, samo je menjala моделе od podrške do suzbijanjа. Ova današnja, prvo je patentiran kriminal, a sada smo se setili da ga uništimo našeg, a uvoznog? Da li je uvozni kriminal ako učestvuju rođaci i ženine tetke, kažu da nije? Ako kažu, tako je. Da li vođe znaju da se kriminal ne uništava kriminalom, a mafija mafijom.

  14. Samo žestoko po kriminalcima a još žešće prema onima iz državnih organa koji su povezani sa njima.

  15. Sto mu nisu javili da imamo uvezene klanove? Nije covek izgleda znao, ratovao bi on jos I ranije

  16. Ne trebaju nam na ulicama ovakve uzasne scene, nismo mi drzava koja je nemocna da dozvoli da svaki peti ima oruzje i koristi kako hoce!

  17. Da bi borba protiv organizovanog kriminala bila uspesna prvo moraju da se rese odredjena lica u drzavnim strukturama koja su u sprezi sa kriminalnim klanovima.

  18. Nadam se da će našoj deci život u ovoj državi biti bezbedniji i mirniji, nego nama osobama pre devedesetih.

  19. Kriminalne strukture usle su u svaku poru drustva i to je ono cemu se mora stati na put da bi se zivelo u sigurnoj i bezbednoj drzavi.

  20. Svuda u svetu kriminal postoji, teško će biti iskoreniti ga, ali svaki trud vredi!

  21. Celi region ima kriminalce, pomislili su da mogu i ovde da se usidre. Treba ih u tome odlično sprečiti.

  22. Predsednik je najavio da ce se boriti protiv kriminala to i pocinje da radi. Bice veoma tesko, ali znajuci koliko je istrajan i uporan to ce i ispuniti. Kada bude vreme tada ce i saopstiti ko je ucinito to

  23. Ako ni zbog čega drugoga, onda bar zbog ove mafije Srbija i Crna Gora moraju sarađivati, ovo zlo je nastalo, namnožilo se kod njih, ali zajedno moramo istrebiti.

  24. Ovo nece biti nimalo lak posao za drzavu, ali moramo odnekud poceti. Vreme je da svako odgovara za voja dela .

  25. Imamo miliciju,bezbednost..agencije,i Sta vise treba,samo organizovanost,doslednost,odgovornost,postenje,moral i rad…da li je to izvodljivo??? Kako,pa jednostavno,krenuti sa zestinom po svima…napraviti semu kako sistem droge je organizovan od gore do dilera dostavljaca,popuniti mozaik poznatim i x,y..i hapsiti,Dan za Dan..ispadace i resenja za x i y i slagslcu popunjavati..Od zavisnika dobiti inf. o dilerima,a istestaviti u izolaciju i leciti..Zaposlene u organima umreziti,kontrolisati i ko omane,padne iskljuciti i primorati na iskaz ili i ONI u pritvor…Zaplenjenu drogu sedmicno pred komisijom odgovornom i javnom unistavati svaki mesec ,komisiju menjati na 15 Dana…Posle 3 meseca daje se skupstini i javnosti izvestaj o ucinjenom…Sve sto NE remeti postupak omoguciti stalno pracenje sredstvima informisanja,sa posebnom moralnom kritikom eventualno kompromitovanih sluzbenika.U roku od 6 meseci kriminal i droga bili bi u tragovima…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.