Vučić pozvao Šredera na skup na godišnjicu bombardovanja 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Na dan godišnjice početka NATO bombradovanja Jugoslavije, Gerhard Šreder, koji je u to vreme bio nemački kancelar, govorio je danas na predizbornom skupu Aleksandra Vučića, u beogradskoj Kombank areni.

Bivši kancelar Nemačke Gerhard Šreder poručio je danas da se Srbija suočava sa presudnim izborom, nastavkom puta u Evropsku uniju (EU) i pomirenjem i približavanjem susednim zemljama, istakavši da je došao u Beograd da podrži one koji su se opredelili za Evropu.

Vučić je proteklih nekoliko godina kao premijer predano radio na tome i povećao ugled zemlje u međunarodnoj zajednici, rekao je Šreder.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić govoreći na beogradskom skupu podrške Vučiću poručio je Vučiću da su zajedno u politici 25 godina.

– Aleksandre, zajedno smo u politici 25 godina i prošli smo svaki korak zajedno – opozicija, rat, progoni, parlament, vlada i evo predsedničko mesto, želim da pobediš i pobedićeš na predsedničkim izborima, rekao je Nikolić.

Bio si uspešan predsednik Vlade, a na listi nema boljih od tebe, rekao je Nikolić i naglasio da se Srbija ne sme predati u ruke neodgovornih ljudi koji to nisu ničim zaslužili.  Bio sam prvi saborac i prvi oslonac Vladi, ponosan sam na delo koje ostavljam iza sebe, rekao je Nikolić koji je pozvao pojedine funckionere Srpske napredne stranke da mu ne aplaudiraju, već da mu u oči kažu da je „izdajnik, da razbija SNS i ruši Vučića“. 

Premijer Srbije je izjavio da pred pristalice izlazi ponosan jer je „pošteno, odgovorno i marljivo obavljao svoj posao“.

 „To ne bih uspeo da nisam imao ovakvog predsednika Republike“, poručio je Vučić.

Srbija je na evropskom putu, ali je jedina evropska zemlja koja nije i neće uvoditi sankcije Rusiji, rekao je Vučić na mitingu u Kombank areni najavljujući posetu Moskvi.

Obećavam da ću da se borim protiv onih koji bi Srbiju da vrate u prošlost, koji bi da sprovedu nasilje, uvedu makedonski scenario, boriću se svom snagom da sačuvamo mir i stabilnost, to je moj zavet vama. Do pobede 2. aprila, poručio je Vučić.

On se obavezao svakom građaninu Srbije da nikada svoju dužnost, koja nosi ime države i naroda, neće shvatati olako.

Neću biti veći od nje, neću od nje ništa da uzmem, a spreman sam sve da joj dam. Želim da budem predsednik svih vas, bez želje da delim, bez namere da sudim, svestan sopstvene pokornosti i podređenosti pred vama, rekao je Vučić.

Kada kažem da nećemo priznati Kosovo to mislim ozbiljno, ali uvek smo spremni da razgovaramo sa Albancima i sa svima, jer su mir i stabilnost najveći ineteres Srbije, poručio je predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandra Vučić koji ističe da Srbija ide napred brže, bolje i ići će jače u budućnost.

Mogu, moram i hoću da stojim uspravno, jer znam ko je i šta je iza mene, nikakav strah u meni ne postoji. Nema puta bez cilja, nema lutanja i nema nazad. Došlo je vreme da pobedimo, ustanemo, radimo, ne mrzimo i da se ne plašimo, rekao je Vučić.

On je zahvalio pristalicama na čistoj kampanji, napominjući da je stranka jednom pogrešila i da se odmah izvinila, dok drugi to ne čine.

Neka im je prosto, neka mrze, neka njih muči i proganja, rekao je Vučić i poručio da su „desetorica protiv nas“.

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto istakoa je da su naši odnosi, bremeniti istorijskim tenzijama, pretvoreni u istorijsko prijateljstvo, a to je u velikoj meri zasluga Aleksandra Vučića.

– Mađarska vlada i premijer Mađarske učinili su mnogo da naša zemlja bude jaka, a u interesu Mađarske je i da Srbija bude jača, rekao je Sijarto. Potrebno je da Srbija brže napreduje u evropskim integracijama, a sa Vučićem je najveća šansa da integracioni proces bude uspešniji i mi ćemo vam pomoći u tome, rekao je Sijarto i naglasio da bez jake i stabilne Srbije nema regionalne stabilnosti.

Ministar spoljnih poslova Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poručio je danas da je vreme da Srbija pobeđuje u miru, da bude stabilna i da je zato Aleksandar Vučić zajednički kandidat za predsednika Srbije.

Samo jaka Srbija može da zaštiti državne i nacionalne interese, a ona ne može biti jaka bez prijatelja i partnera. Naš cilj je da protivnike pretvorimo u partnere, a da sa prijateljima još više produbljujemo savezništvo, poručio je Dačić.

Dačić je pristalicama skrenuo pažnju da na izborima učestvuju i izmišljeni likovi, „čiji je cilj zavitlavanje Srbije i avanturizam“.

Vi ne glasate za njih, ni za Jeremića, ni za Jankovića, ni za Preletačevića, poručio je Dačić, i gledali smo predstavu svi na jednoga, a u stvari je svi za jednoga.

Glumac Lazar Ristovski izjavio je danas da je došao da iskaže svoj građanski, demokratski stav i da javno kažem da će glasati za Aleksandra Vučića.

Ovde smo da pokažemo da je jedna Srbija, a ne pet. Nema građanske bez seljačke Srbije, rekao je Ristovski.

Kako da verujem Jankoviću da će vratiti osmeh Srbiji, kad se nikad nije najsmejao? Kako da verujem Jeremiću da će biti dobar predsednik, kada 2. aprila izgubi otići će u beli svet u dobro plaćenu fotelju, rekao je Ristovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari