Vučić: Priština saopštila da u potpunosti kontroliše Gazivode, novo kršenje Briselskog sporazuma 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Priština saopštila da u potpunosti kontroliše jezero Gazivode i istakao da bi to značilo „novo kršenje Briselskog sporazuma“.

„Danas je i njihov takozvani ministar unutrašnjih poslova (Dželjaj Svečlja) saopštio da u potpunosti kontrolišu jezero Gazivode, što bi značilo novo kršenje Briselskog sporazuma, jer po Briselskom sporazumu policija na Severu mora da pripada Direktoratu Sever, odnosno da Srbi moraju da budu tu“, kazao je Vučić novinarima u Požarevcu.

Po njegovim rečima, Albanci „ispod žita“, uz podršku najvećih evropskih sila, zemalja Kvinte u celini, „pokušavaju da tiho zauzmu i okupiraju Sever Kosova i Metohije“.

„Pošto više neću da ih molim ni jedne ni druge (Prištinu i Brisel) – sada upozoravam i jedne i druge da to više ne rade, upozoravam ih da to više ne rade pošto srpski narod ni nasilje, ni nepoštovanje međunarodnog javnog prava i međunarodno pravnih normi neće da toleriše. To je moje upozorenje i onima koji dolaze sutra u Beograd i svima drugima. Što ste se igrali, igrali ste se“, kazao je predsednik.

Ocenio je da Albanci „bukvalno divljaju na Kosovu i Metohiji“ uz kako je rekao, pomoć onih koji su im nezavisnost dali na tacni.

Vučić je najavio da će u subotu, posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednosti, imati „važne objave za sve građane“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari