Aleksandar VucicFoto: BETAPHOTO/ MILOŠ MIŠKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je problematika nestalih tokom ratnih sukoba 90-ih „humanitarno pitanje“ i da ne bi trebalo da bude bilateralno pitanje s Hrvatskom, već da je u pogledu potrage važno da „obe strane učine sve što mogu“, a koliko god se trudili, dosadašnji rezultati i jednih i drugih su „bili mršavi“.

Vučić je, odgovarajući u Požarevcu na pitanja novinara o slučaju Ive Radić iz Vukovara, koja već 28 godina traži nestalog oca i zna osobe koje su u to umešane, rekao da su organi Srbije radili na tom slučaju kako bi utvrdili šta se tačno dogodilo i da će razgovarati sa porodicom Radić da bi se učinilo „sve što se može“.

Sve što bilo ko u Hrvatskoj misli, a da nije u smislu – „otrkrijte nam, znamo da znate“, ako postoji bilo šta konkretno što bi moglo da nas navede da bar jedno grobno mesto nađemo – bio bi to veliki korak napred, ocenio je Vučić, izrazivši uverenje da se takvi koraci mogu napraviti.

Komentarišući sastanak lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa sa specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom u Vašingtonu, Vučić je rekao kako ga „živo zanima“ što čuje da su eskobar i Đilas razgovorali o borbi protiv kriniminala i korupcije.

„To je kao kad bi Al Kapone postao sveštenik i počeo ljudima da okajave grehe, to je kad Đilas priča o korupciji i kriminalu, živo me zanima da čujem“, rekao je Vučić.

Povodom Đilasovih ocena u intervjuu Glasu Amerike o Srpskoj listi, Vučić je rekao da „ta vrsta napada na Srbe i potvrđivanje svih besmislenih priča da su Srbi i Srpska lista kriminalci“ predstavlja „dodvoravanje inostranstvu, da bi vas doveli na vlast“.

Vučić je izjavio kako očekuje da prištinske vlasti pokušaju da preuzmu trafostanicu Valač, pod izgovorom naplate struje i ocenio da oni to mogu „bilo kada“.

To će pokušati da iskoriste, siguran sam, za ostvarenje političkih pitanja, zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari