Vučić: Protesti su u redu dok su mirni 1Foto: EPA/ KOCA SULEJMANOVIC

Premijer Srbije i novoizabrani predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je da je Srbija demokratska zemlja i da su protesti zbog izbornih rezultata u redu, sve dok su mirni.

„Srbija je demokratska zemlja i svako može da bude srećan ili nesrećan zbog izbornih rezultata. Zamislite, kada bih ja pozvao sve pristalice da slavimo. Nemamo vremena za to. Moramo da radimo i da budemo još uspešniji i marljiviji“, rekao je Vučić novinarima u Mostaru, prnosi Srna, komentarišući protest grupe mladih u Beogradu zbog rezultata predsedničkih izbora.

Dodao je da onaj ko ima vremena uvek može da protestuje sve dok je to mirno, kao i da je normalno da se neko izjašnjava da li je za ili nije.

„Nadam se da se sada neće videti neodgovornost nekih političara koji su ranije pozivali na nasilje“, rekao je Vučić, i dodao da će pomoći organizacijama sa Kosova da ponovo ispred zgrade Skupštine Srbije u Beogradu postave panoe sa fotografijama ubijenih i kidnapovanih Srba sa Kosova, uništene tokom sinoćnjeg protesta. On je naveo da čeka konačne rezultate predsedničkih izbora održanih u nedelju, 2. aprila, i da očekuje da će osvojiti 56 odsto glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.