Vučić: Rado ću položiti cvet na mesto stradanja Hrvata, ali ne mogu da slavim Oluju 1Foto: buducnostsrbijeav / Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Briselu da nema nikakav problem sa tim da poseti mesto stradanja Hrvata, ali da ne može da slavi progon Srba u operaciji „Oluja“.

Na pitanje hrvatskog novinara da li će se pridružiti „gestovima pomirenja“, nakon što su hrvatski lideri obišli mesta stradanja srpskih civila, Vučić je rekao da će „vrlo rado“ položiti cvet jer je to „normalno ponašanje“, ali da „ne može da se raduje progonu Srba sa njihovih ognjišta“ u Hrvatskoj.

„Nemam nikakav problem sa tim da položim cvet na bilo koje mesto gde su ubijeni Hrvati i to ću vrlo rado da učinim jer je to civilizacijsko dostignuće i normalno ponašanje. Ali da se radujem progonu Srba sa njihovih ognjišta, to ne mogu“, kazao je Vučić.

On je naveo da Srbija „smatra da je važno da ima najbliže moguće odnose“ s Hrvatskom, ali da „ne insistira i nikoga neće da primorava na to“.

„Ima mnogo tema o kojima moramo da razgovaramo i da bolje razumemo jedni druge. To je uslov bez kojeg ne možemo da napredujemo. Ništa ne tražimo ni od koga, jedino što tražimo je poštovanje koje smo spremni da pružimo hrvatskoj strani“, dodao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.