Vučić razgovarao sa pomoćnicom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju: Napredak regiona počiva na očuvanju mira i stabilnosti 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa pomoćnicom američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Karen Donfrid o rešavanju pitanja Kosova i Metohije, saopšteno je iz predsedništva.

Vučić je izložio „poznate i principijelne stavove“ Srbije, a u razgovoru je zaključeno da napredak regiona počiva na očuvanju mira i stabilnosti, te da je to prioritet delovanja na Zapadnom Balkanu, navedeno je u saopštenju.

Kako se navodi, Donfrid je „oštro zamerila“ potpisivanje Plana konsultacija ministarstava spoljnih i inostranih poslova Srbije i Rusije, a Vučić je istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih zemalja članica Ujedinjenih nacija, uključujući i Ukrajinu, dok taj princip nije poštovan, niti se poštuje, kada je reč o teritorijalnom integritetu Srbije“.

U otvorenom i sadržajnom razgovoru Vučić i Donfrid saglasili su se da je „u zajedničkom interesu da se bilateralna saradnja intenzivira u svim oblastima“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.