Vučić razume Dačića, koji kaže da je Kosovo „preko Kurca“ pokušalo ulaz u Interpol

Reagovanja na neulazak Prištine u međunarodnu policijsku organizaciju

Ostavite komentar


    1. Ne nego je uvek neotesan, sirov i nevaspitan. Takvo ponašanje i rečnik ne priliči šefu diplomatije…

    2. U političkom smislu ovo se zove ,,Diplomatski skandal“, čija posledica mora biti neopoziva ostavka Ministra spoljnih dela ili njegova hitna smena na vanrednoj sednici Skupštine R.S….Nadam se da je već neko nadležan i pametan uputio ,,Izvinjenje“ Austrijskom Premijeru… Ljudi, kod druga Tita to nije moglo da se desi…..

    3. A sta drugo ocekivati od propalog kafanskog pevaca. Samo u ovakvoj zemlji moze ovaj zadrigli djilkos da bude diplomata. O vremena, o obicaji. A deca ili odlaze ili planiraju da odu. Ostace nam groblja I kicasti spomenici. I naravno ovaj naprednjacki basibozluk.

    4. Sada, malo preteruje, ali eto igra rečima tj. bukvalistički, maliciozno i pežorativno navođenje imena ili prezimena čak u istom tekstu je dozvoljeno državnicima i novinarima a meni nisu objavljivali komentare gde sam Skata nazivao Skotom ili npr. Veseljija – Veseli.
      Inače, Austrijanci su u okupiranim teritorijama Srbima nadevali smešna i maliciozna prezimena, poput: Kurcmil, Guzina, Puzigaća, Gaćeša… Budaletina, Nakarada, Sekirica…

      1. Sto se tice prezimena nadji intervju Dusana Kovačevića o tome kako su verovatno nastala takva prezimena sto je suprotno od onoga sto si napisao. A garantujem da je svaki min ino poslova ovih zemalja oko kojih smo obigravali govorio engleski perfektno za razliku od naseg.

    5. Da, da sada ce 250000 hiljada Srba samo u Becu! imati posledice, trebamo mo i mi bojkot. .Ni jedan euro u Srbiju dok se ne izvine Kurcu Sebastianu.

  1. Ovako ste Vi „gradjani“ pisali i arlaukali i kada ste slali nase ljude u Hag.Ljudi kojima je stalo do Srbije su vam rekli da ako treba im sudite ovde jer u HAGU CE SUDITI SAMO SRBIMA i od njih napraviti najvece zlocince na balkanu.Niste slusali to ste dobili i posto ste izdali zemlju i ljude u Srbiji sada kao bikovi terate laznu pricu da bi opravdali sebe za izdaju a pljujete na sve srpske zrtve jer ipak ne mozete protiv onih sa cije strane vam dolaze donacije.

    1. Druže dejane, zakon o saradnji sa Haškim tribunalom izglasao je SPS i Radikali(današnji naprednjaci) s potpisao ga je vaš voljeni Slobodan Milošević. Pa ti vidi ko je kriv za izručenja.

  2. Upravo su to pokusali, nebitno kako se zove. Iznenadila su me braca iz Crne Gore i Makedonije, za Hrvate i Slovence sam znala da nisu uz nas.

  3. Hej, hej, hej, … informerski novinarski stil ostavite onima koji su u njemu bolji od vas, … nismo zato dosli!

  4. Moj komentar je da zaista cela Srbija treba da je uz Dačića i uz sve nase ljude koji su dole na Kosovu zaglavljeni do guše, jer sad svim silama treba izgurati i privesti ovaj napor mnogih problema pri kraju, samo me zanima sta ce jos Albanci izmisliti jer izgleda da sa njima nema konacnog dogovora.

    1. …. ti si izgleda angažovan kao bot početnik. .. pa bre aredi bar misli prre botovanja…

  5. Svojim usima smo mogli cuti juce kako je Vucic rekao da smo MI MALA ZEMLJA, a Dacic je na to odgovorio:-KO TO KAZE KO TO LAZE SRBIJA JE MALA.
    Domaci i strani ljubitelji kosovske nezavisnosti mogu sada na hiljadu nacina da opravdavaju i minimiziraju neuspeh u Interpolu, i da ignorisu ono sto je srpski sef diplomatije govorio, ali jedno je bilo ocigledno i to nije pitanje karaktera i politicke korektnosti dvojice politicara.
    Dacic je juce bio opravdano srecan, jer se radovao USPESNOM rezultatu svog rada. To je pre svega bila DACICEVA POBEDA. A, tome bi trebalo da se raduju i ostali Srbi, jer uprkos otezanim okolnostima u odnosu sa drugim drzavama mi ipak ODOLEVAMO POKUSAJU OTIMACINE. Nije za verovati da je to moglo da se izvede bez saglasnosti pre svega Trampove adminiastracije, ali i Putinove podrske. To potvrdjuje i opsezan izvestaj o odbijenom pokusaju Kosova da se uclani u Interpol na glavnoj americkoj tv-mrezi FOKSNJUZU, takoreci provladinom mediju u SAD. To je cinise bilo jasno i generalnom sekretaru Interpola tek pred sam pocetak glasanja. Slucaj Interpola je mozda mali plus za Srbiju, ali veliki znak za albansku manjinu na Kosmetu da im NEDAMO ono sto im ni po pravu ni po Bogu ne pripada. I glasanje je pokazalo da im to nedamo u skladu sa medjunarodnim pravom. Bas kao u onoj Balasevicevoj pesmi „POLAKO DRUZE NE MOZE BAS DA SE GAZI I UZME TUDJE“.
    A oni-koji su prodali veru za veceru nek vide sa svojim poslovnim partnerima kako ce da im vrate pare od uzetog mita.
    P.S. Za neobjavljivanje ovog komentara ne postoji ni jedan razlog osim cenzure

  6. Novo, od danas Kosovo uzvraca udarcem gde ce najvise da boli Srbiju, uvozena taksa od 100% za sve produkte od Srbije i Bosne i Hercegovine. To bi trebalo odavno da se desi! Prvo treba da Srbija plati ratnu stetu, drugu da se zna mesta preko 2.000 Albanaca ubijeni u ratu na Kosovo, trece da se Srbija ne mesa vise u Kosovo i cetvrto bice da se ponasa iskreno sa Kosovom. Srbija najvise prodaje u Kosovo od bilo drugog a mi za informaciju sada cemo da menjamo robu sa Bulgarskom, Makedonijom, Albanijom, Hrvatskom bez problema. Nemojte da kazete da nemamo sa cim da menjamo vasu robu koja godisnje ide preko 800.000.000 EURA

    1. Za Tacijevu taksu od 100 odsto SRBIJA ima STO ODSTO ODGOVOR. Vec sutra nasa policija treba da pohapsi narko klan, koi je u Srbiji organizovala crnogorska mafija za racun albanske i prekine balkanski put droge. A, sve kolicine narkotika koje su u tranzitu kroz Srbiju momentalno zapleni i do najjmanjih kolicina. Odmah ce nas zvati nas komsija Taci, da nam se izvini sto nam je uvodio TAKSU, jos ce po dobrom siptarskom obicaju i da doplati. Cem nervoza. Samo svako mora da vrsi propisanu duznost po zakonu. Pa necemo valjda sada ponovo da ratujemo komsije?

      1. { Dejan Stanojlović }*** A šta je srpska policija radila do danas,zašto ranije nije pohapsila taj pomenuti crnogorsko-albanski narko klan i prekinula put droge? Pre nije mogla,a sada će moći,zbog taksi ?!Ali onda su u opasnosti i ostale „mafije“ na severu Kosova,građevinska,benzinska,auto-mafija…

        1. Sve u paketu, pa da svi mi zivimo kao sav normaln svet. Bez znoja na celu i zuljeva na rukama nema mirnog sna. Dosta je bilo, pa zar je malo dvadesetogodisnje ludovanje. Zar svi treba da poludimo zbog nekolicine, koja ne razlikuje kvalitet od kvantiteta.

  7. Ne mora DANAS da uopste objavljuje sve ove gluposti. Ali, ako ve to radi neka ovakvbe vesti idu pod malim naslovima pri dnu…

  8. haha , jadni ste mi vi braco serbi, vi ste jedini na ovome svetu koji se raduju komsiji kad crkne krava,

      1. eehh moj Dejane vi vec 500 god pokusavate a jos. niste naucili da trabate slaviti pobede a ne poraze

  9. Svaka čast Dačiću na ogromnom požrtvovanju, zalaganju i velikom doprinosu ovoj pobedi. Dačić je rekao sve kako jeste. Mnogi naši prijatelji, zalagali su se svim silama da Kosovo postane član Interpola. Najviše me je zabolelo glasanje Bugarske. Tačna je i činjenica da su predstavnici Kosovske vlasti deo Interpola jer se nalaze na poternicama te organizacije. Priština je činila niz nedozvoljenih radnji, prkosila, i kupovala glasove za prijem u Interpol, a Dačiću se zamera što je rekao istinu.

  10. Pa moglo bi se raspravljati o znacima navoda. Čovek se jednostavno tako zove, zar bi se neko uvredio da se kaže recimo “ preko Mileta“ ili “ preko Mileve“.

  11. Dacic je surovo iskren ali nije smeo dozvoliti sebi ovakav ispad trebao je to na malo finiji nacin servirati.

  12. Pominjanje bilo kojeg, ili čijeg, državnika, a pogotovo nekog na tako visokoj funkciji (kancelar) u ovakvom kontekstu služeći se posprdnom uličarsko-pijačarsko-seljačkom retorikom, a posebno u ovim tužnim vremenima za našu zemlju je, u najmanju ruku, svojevrsni nonses, lakrdija od diplomatije i politički diletantizam. Da li neko sa zdravim razumom može da zamisli da će nam ovo doneti išta dobro i pozitivno u širem smislu reči? Uzgred, koliko onomad smo tog istog kancelara ugostili, klanjali mu se, tražili podršku, pomoć i sl. Ovakvi nevaspitani i bezobrazni gafovi su, mislim, strani i nedopustivi i u tzv banana državama. U kojoj to onda državi mi živimo Bože dragi i dokle će da nas više ukopavaju ovi ljudi? Zar nam nije dosta?

      1. I Vi ste (uočavate ne „TI“ kao Vi meni) nevaspitani i nepristojni kao i oni o kojima je gore reč. Vama se možda može i oprostiti iz raznih razloga, ali njima svakako ne jer posledice takve bandoglavosti osećamo svi na svojoj koži. I Vi takođe, ali verovatno niste svesni toga. Shvatićete jednog dana, možda.

  13. Kako drugačije da se ponaša kafanski pevač nego kao u kafani.. Dačićev banalni, prostački, narodnjački “ humor“ impresionira one sa jedva završenom osnovnom školom.. Sva ta neformalnost, ruska arogancija, bahatost, sve to govori u kakvom je stanju država kojoj je on predstavnik.

    1. Том и таквом хумору смејали су се како они са основном тако и факултетски образовани .За разлику од његовог њањавог шефа који је спреман у сваком тренутку да заплаче и делује отужно и дефетистички.

  14. Mali Slobo… svi mi ovo pamtimo… zapamti i ti -kad tad ćeš krivično odgovarati pred sudom za ovo, za akt veleizdaje i ugrožavanja egsistencije sopstvenog naroda!

    Možeš da se pretvaraš i glumiš rent-a-evropejca kad ti kako odgovara za izbore, ali si u svojoj biti i dalje samo jedan mali Sloba, koji živi za momenat da ovako nešto odalami.

    Shvataš li ti, političarska starleto, da si uvredio lidera jedne od ključnih zemalja i jedne od retkih koja se baš trudi da premosti političke razlike koje ima sa nama i, uprkos tome, pokušava da nas što više vuče u svoje društvo?

    Ili ne shvataš ili to smišljeno radiš, čuvajući kontinuitet sa devedesetima i mentalnom torturom koje su SPS/JUL tada činili. Cenim da je ovo drugo. Živiš za tapšanje neukih masa, koji u delirijumu viču „al’ mu je odbrusio!“, ne shvatajući kakve će ovo posledice imati na nas.

    Diplomate (u koje ti svakako ne spadaš) na ovakve prostakluke ne odgovaraju ni odmah, ni direktno. I Vi izostanak odgovora shvatate kao nemoć i razlog da isti nastup ponovite, ali… uveravam vas da sve to neko beleži u tefter, pa kad se nešto bude lomilo u nekoj bližoj ili daljoj budućnosti, pokolenja će se čuditi što nas toliko mrze (pa sad po random redosledu): Nemci, Austrijanci, Britanci, Amerikanci, ovi, oni… a sve zapravo ima svoje korene u vašem bahaćenju bez svesti da mora postojati neka odgovornost za to što činite!

    1. Мајко моја! Неко ће КРИВИЧНО одгварати због личне увреде? Па је л’ увредио јосипа броза, пошто се у последњих неколико деценија једино за увреду тог лика кривично одговаало? Можда би се овом „коментатору“ ник који је сам одабрао могао узети као олакшавајућа околност (пошто одлично одговара стању његовог ума), али начелно – то је стање свести српског „грађанисте“, имао дијагнозу или не. Е, због тога ће нам вучић владати док не нестанемо! А са снежанама и сашама могли бисмо да то обавимо много брже (мада не и безболније).

  15. Time što glumataš da je kao član vlade nezavisan od tebe i ne smenjuješ ga, samo činiš još veće zlo. Pokaži jednom moć koju imaš i ovakvo laprdalo izbaci iz vlade!

    Nego, moć nemaš, a nemaš ni petlju, jer da imaš, barem bi jednom stvarno lupio šakom o sto i kaznio Dačića i Vulina za njihove prostakluke.

    Naravno, sve to bi bilo tako, kada ti ispadi ne bi bili dirigovani, kao što jesu. I očigledno je da su iz tvoje kuhinje. Ti stvarno misliš da je ovakav tip konstatacije „bio je oštar prema Sebastijanu“ dovoljan? Nit’ izvinjenja, nit’ smene, a pritom ga oslovljavaš kao da ste ovce zajedno čuvali. On je za tebe GOSPODIN KURC. Počnite da se makar MALO razumete u sopstveni posao! Platite nekog da vas poduči diplomatskim manirima, lažne patriote!

    Da ste stvarno patriote, nikad vam na pamet ne bi palo da terate mak na konac i vređate strane diplomate, jer svako sa 3 neurona zna kakve posledice mogu imati nepromišljeni potezi i izjave. Ne i vi, očigledno.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.