Vučić s ambasadorom Rusije o odnosima, saradnji i regionalnim pitanjima

Ostavite komentar


  1. Rusija i njeni stručnjaci već uveliko rade na pronalasku i široj primeni vakcine protiv kovida – građani koji budu želeli moći će da je prime (kad bude zvanično u upotrebi i u Srbiji dozvoljena)

  2. Između Srbije i Rusije postoji iskreno prijateljstvo, kao i međusobno podržavanje i poštovanje, što pokazuju i brojne posete i sastanci Srpskih i Ruskih zvaničnika

    1. Istorijske, verske i kulturne veze, samo su osnov za ekonomsku, privrednu i spoljno političku saradnju koja se razvija na obostranu korist i zadovoljstvo.

  3. Naš predsednik je pokazao šta znači biti diplomata koji voli svoju zemlju i čuva mir koristeći najveća znanja i mudrostidiplomatije.

  4. Rusi su nasa braca. Dokazali su da postuju nasu zemlju i ukazali nam veliku pomoc tokom Covida 19.

  5. Danas je Vucic primio ambasadora Rusije Aleksandra Bocan-Harcenka, i razgovarali su o odnosima i saradnji dve zemlje, regionalnim pitanjima i borbi protiv pandemije korona virusa

  6. Između Srbije i Rusije postoji iskreno prijateljstvo, kao i međusobno podržavanje i poštovanje, što pokazuju i brojne posete i sastanci Srpskih i Ruskih zvaničnika.

  7. Razgovor Vucic sa Harcenkom je tekao u smeru zavrsetka radova sa gasovodom, o pandemiji korona virusa, o odlicnoj saradnji Rusije i Srbije i nastavku pregovora o novim projektima

  8. Saradnja se nastavlja u pravom smeru sa Rusijom, odnosi jacaju i privodi se kraju sa radovima na izgradnji gasovoda

  9. Izuzetno je bitno da medju prvima dobijemo vakcinu koja suzbija korona virus. Dosta nam je zabrana vise.

  10. Današnji sastanak će biti kao i mnogo puta do sada iskren i prijateljski.Iskreno se nadam da će se naši prijatelji iz Rusije još više uključiti u nastavak dijaloga Beograda i Prištine i očekujem punu podršku Rusije u naporima da sačuvamo mir i stabilnost na KiM, ali i da nam daju punu podršku da se problemi mogu rešiti isključivo uz obostrani kompromis.

  11. Ako na nekog Srbija moze da se osloni u medjunarodnoj areni to je Rusija,u to nema vise nikakve sumnje,ali je to uzajamno!Srbija i Rusija odlicno saradjuju u vojnim,ekonomskim,privrednim sferama!

  12. Srbija nastavlja produbljivanje svoje politike prema Rusiji,jer nas nesebicno podrzava u svim svetskim zasedanjima,nacionalnim interesima i sada imamo zajednicki rad na projektu toka gasa na kome radimo predano!

  13. Jasno da imamo velikog prijatelja, prijatelja koji nam je uvek drzao „ledja“ po najvaznijem pitanju za Srbiju, pitanju KiM. Visevekovno prijateljstvo koje ce se samo jos vise produbljivati i unapredjivati.

  14. znacajno je odrzavati dobre odnose sa saveznikom kakva je Rusija i drzati novo razgovara na visokom nivou.Sigurno je da takva sila ima svoje interese,ali je bitno da mi promovisemo svoje i trazimo podrsku.

  15. Konstruktivan sastanak sa ruskim prijateljima. Nastavljamo da jačamo naše bilateralne odnose. Projekti u oblasti energetike su od ogromnog značaja za napredak Srbije.

  16. Realizacija ovako velih projekata nije laka, iskreno verujem da ce gasovod biti zavrsen do kraja godine.

  17. Posebna je cast ugostiti predstavnike rusije naše prijatelje zemlje. Srbija je orijentisana na sve strane sveta i sa svima održava dobre poslovne veze.

  18. Nastavljamo dalju saradnju ka što većem unapređenju prijateljskih odnosa i ekonomske saradnje sa Rusijom.

  19. Današnji sastanak će biti kao i mnogo puta do sada iskren i prijateljski.Iskreno se nadam da će se naši prijatelji iz Rusije još više uključiti u nastavak dijaloga Beograda i Prištine i očekujem punu podršku Rusije u naporima da sačuvamo mir i stabilnost na KiM, ali i da nam daju punu podršku da se problemi mogu rešiti isključivo uz obostrani kompromis.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.