Vučić sa ambasadorima Kvinte o ZSO 1Printskrin Instagram Budućnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je insistirao na formiranju Zajednice srpskih opština u razgovoru sa ambasadorima zemalja Kvinte u Beogradu i pri OEBS-u u Beču, saopšteno je iz predsednikove pres službe.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadore zemalja Kvinte (SAD, Velike Britanije, Francuske, Nemačke i Italije) pri OEBS u Beču i najviše diplomatske predstavnike tih zemalja u Beogradu i sa njima razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji i dijalogu Beograda i Prištine, kao i o drugim regionalnim pitanjima, navodi se u saopštenju.

Predsednik Vučić je još jednom ponovio da je Beograd u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom i insistirao na formiranju Zajednice srpskih opština, čije je uspostavljanje dogovoreno Briselskim sporazumom, jer u suprotnom učešće u dijalogu gubi smisao, dodaje se.

Predsednik Vučić i ambasadori Kvinte razgovarali su i o bezbednosnoj situaciji u Evropi, kao i evrointegracijama Srbije. Predsedik je posebno istakao da Srbija ceni dobru saradnju sa OEBS kao jednom od najznačajnijih međunarodnih organizacija, kao i njenom misijom u Srbiji, zaključuje se u saopštenju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari