Vučić sa Erdoganom: Kad dve države imaju dobre odnose, onda „uvek imamo mir“

Ostavite komentar


  1. Dosao Erdogan da unapredi demokratiju u Srbiji, kao sto je i pajtasenje sa Putinom diglo na visi nivo ovdasnje deomkratske slobode..

  2. Dobro došli u Srbiju!
    Dakle Srbiju sve cesce posecuju visoki svetski zvanicnici i tom prilikom dogovaraju nove investicije i prosirenje priveredne saradnje sa Srbijom.
    Istinski se nadamo da ce i ova poseta doneti dobro Srbiji!

    1. Istomisljenici se privlace medusobno jeronda imaju osecaj da ne iskacu iz demokratije. Nas predsednik sve sa samim autokratima u regionu, od Putina preko Orbana pa sve do Erdogana. Autoputeve ne mora da nam grade Azerbejdzan, Kina, Turska i sl. Gde je akumulacija od najskupljih putarina u Evropi? Gde je 30-tak poslovnih banaka u Srbiji? Zasto samo i uvek stranci? Da li se sa njima postizu laksi tajni zatamnjeni ugovori?

    2. Onako, bas lep komentar. Posebno je indikativno kada se ljudi sami sebi obracaju u mnozini. Da li gdja? Nevena govori u svoje ime, ili smatra da moze da se oglasava u ime svih nas? Ljubavne izjave Vucica i kamarile, sa podrskom botova, imaju za cilj da nam zamagle oci pa da PREVIDIMO kako se oni dogovaraju oko izgradnje ovakvih ogromnih infrastrukturnih objekata PROTIVZAKONITO! Gde je tu tender? Gde je javnost? Da li vi smatrate da Vucic (koji po Ustavu nema pravo da vodi ovakve razgovore) moze samostalno da raspolaze NASIM novcem?

    3. @Nevena/// Da li se ovaj Erdogan izvinio Srbima i drugim Hrišćanima zbog „Danka u krvi“,poturčivanja i ostalih počinjenih zločina na Balkanu? Bio bi to lep gest,ali…ma,zaboravimo to,nije mu ni na kraj pameti da se bavi istorijom,ima pametnija posla,da bije Kurde sad kad se USA povlači iz Sirije! E,takav diktator je odgovarajuće društvo za ovog The Little Canis Lupusa! Još nešto,hoće li Turci u auto-put Beograd-Sarajevo ugraditi asfalt ili kaldrmu? Mislim,ako pretekne kamena da se on pokloni Vesiću za Skadarsku ulicu!

    4. A ti pokusavas po zadatku sa instant komentarima da ulepsas bednu svakodnevnicu, i tmurnu i jadnu buducnost Srbije.

  3. Srbiji i Balkanu treba Turska. Saradnja sa Tursko bice dobro za gospodarski napredak Srbije.

    1. „Gospodarski“ napredak u našem jeziku ne postoji. Pogrešio si državu. Ali nebitno. Mnogo bitnije od susreta dva diktatora bi bilo da nas poseti recimo švedski kralj ili finski predsednik. Da nam kralj objasni kako da dođemo do švedskog zdravstvenog sistema, ili švedskog ekonomskog uspeha, dok bi nam predsednik Finske objasnio kako da napravimo savršeni obrazovni sistem. A obojica da objasne našem vrhovnom poglavaru da je velika sramota da ministri na posao idu službenim vozilima koja im mi plaćamo. Kao i njihove vozače. Poseta Turčina nam je potpuno nebitna, kao i Vučićeva putešestvija po svetu gde nikoga ne zanima šta on priča

  4. Ima ona popularna igra ‘pronaci uljeza’.Zadatak: u nizu 4 imena Putin, Erdogan, Orban, Vucic pronaci uljeza. Resenje: to je Vucic. Preostala 3 autokratska lidera, sta god neko o njima mislio, uspeli su da zauzdaju kriminal i poprave ekonomiju u svojim zemljama. Dok je nas boljitak samo na papiru, tabelama i grafikonima.

    1. E sa tom i slicnim pricama ste takvi kao Vi i doveli Vucica na vlast. Vi da zivite u Rusiji, pricali bi da je Putin uljez, a Vucic u Srbiji napravio blagostanje i tako redom. Uvek to tamo negde, izgleda egzoticnije od ovog naseg. Vas komentar je odlican primer, kako je prokockana demokratija u Srbiji. Kome se svidja diktatura tamo negde, on je i dobjie u svojoj drzavi, tako to izgleda ide.

    1. O nikoletna đe sì bila ovih dana? Dubok je bunker nazadni.

  5. Kada dve zemlje podjednake snage imaju saradnju, onda se to zove harmonija, a ovde to nije reč. Turska ne javno ali tajno likuje i sanja svoj veliki povratak u nekadašnje kolonije na Balkanu. To ma koliko surovo zvučalo je živa istina, hteli mi to ili ne da priznamo. Sarađivati moramo, ali ni pomenutu činjenicu nikada ni u jednom trenutku ne smemo da prenebregnemo, da nam se ne desi da ponovo podpadnemo pod nečije ropstvo.

  6. Da li ste obratili pažnju da je potpisan dogovor o učešću turskih policajaca u zajedničkim patrolama.policije.?

    1. @Zoran***Možda je potpisan i dogovor o zajedničkim vojnim patrolama,na severu Sirije? Ko zna kakvi su sve aneksi mogući!

  7. Erdogan izabrao današnji dan da pokrene vojnu ofanzivu na kurdski narod!-EU protestvuje,a AV ni meo!

  8. Prostor koji je sajt Danasa posvetio susretu dva velikana demokratije obimom nadmasa prostore u Kuriru, Informeru i Srrpskom Telegrafu zajedno !

  9. „Turska pokušava da pomogne zemljama Zapadnog Balkana da prevaziđu probleme“?! A ko će da pomogne Turskoj u prevazilaženju problema sa Kurdima? Alek The Great nije imao mu..,tj. petlju,da Tajipu pomene takvu temu! Zaista je zanimljivo kako autokrate namirišu jedni druge!

  10. Ja razumem da pre 1914 nije postjao internet.. ali u danasnje vreme znamo ko je Turska i sta nam misli. Umesto da se okrenemo zapadu umesto da nasa hriscansk (?) SPC se pomiri sa Vatikanom i uvede nas tamo nezavisne ali kulturoloski najblize Evropi… ovi daju medalje pro-trucima, pro-kinezima i pro-rusima sa kojima veze sa vezom nemamo osim sto su nas tlacili, prodavali i nama trgovali i otimali ( za dzabe) odavde uz podmazivanje nasih vodja.. sta se i dan danas dofagdja!
    Da li ce novi petrijarh imati takvu viziju ili nas nastaviti da vuce u propast stopama prethodnika ali ubrzano videcemo

  11. Kakvi nebulozni komentari. Svima nam je u interesu privlačenje stranih investicija, a vi vodite brigu o Siriji i još nekim zemljama, za koje do juče niste ni znali da postoje, a kamo li gde se nalaze.

  12. Velika sekiracija jer Turska izvodi vojnu akciju u Siriji, a Vučiću je, mislite, lako da se smanji i da moli ekonomski razvijene zemlje da ulažu u Srbiju i grade fabrike, a demokrate i ne pominjete, e baš te, što pozatvaraše tolike gigante i obezbediše se finansijski za vjek vjekova.

  13. Erdogan nam šalje pomoć, u Srbiju dolazi deset kaldrmdžija da reše Trg Republike.
    PITAM: Kako poslove policije mogu obavljati kineski i turski policajci?
    ZAKON O POLICIJI
    Uslovi za zasnivanje radnog odnosa
    Član 137
    Lice koje zasniva radni odnos u Ministarstvu, pored opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa u državnom organu, mora da ispunjava i posebne uslove, i to:
    1) da je državljanin Republike Srbije;
    2) da ima prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije – najmanje godinu dana neprekidno pre dana podnošenja prijave za zasnivanje radnog odnosa;
    3) da ne postoje bezbednosne smetnje za obavljanje poslova u Ministarstvu;
    4) da ispunjava uslove radnog mesta propisane aktom o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji.

  14. Kao Italija i Nemačka tridesetih i četrdeset ih godina prošlog veka. Srećom nismo toliko veliki kao što su oni bili.

  15. 250 mio€ nisu poklon,već kredit,koji će svi vraćati,a u Srbiji svi ćute!-Gde je vojska,gde je puč!?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.