Vučić sa predsednikom Kazahstana o projektu Ekspo 2027 i ekonomskim odnosima 1foto: Printscreen/Pink

U razgovoru sa predsednikom Kazahstana Kasimom Žomartom Tokajevim predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je Kazahstanu na principijelnom stavu u pogledu teritorijalnog integriteta Srbije i dotakao se projekta Ekspo 2027.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa kazahstanskim kolegom Kasimom Žomartom Tokajevim o bilateralnim i ekonomskim odnosima, saradnji u oblastima energetike, infrastrukture, vojne industrije i poljoprivrede, kao i o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji.Predsednik je zahvalio Kazahstanu na principijelnom stavu u pogledu teritorijalnog integriteta Srbije, a razgovarali su i o specijalizovanoj izložbi Ekspo 2027.

Vučić je istakao da je Srbija posebno zainteresovana za iskustva Kazahstana u organizaciji te izložbe, jer je prema njegovim rečima Ekspo u Astani postavio nove standarde u koncipiranju i realizaciji ovako kompleksnog i prestižnog događaja, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Tokom razgovora dogovoreno je da sednica Mešovitog komiteta za saradnju bude održana u najskorijem roku, kako bi se dodatno konkretizovala saradnja u oblastima od zajedničkog interesa.

Vučić je naglasio da Srbija pridaje veliki značaj strateškom partnerstvu sa Kazahstanom i potvrdio posvećenost daljem jačanju političkih, ekonomskih i kulturnih veza između dve zemalje, dodaje se u saopštenju.

U tom kontekstu, razgovarali su i o „ogromnim potencijalima za ulaganje kompanija iz Kazahstana u Srbiji“, kao i za širenje saradnje u oblastima od obostranog interesa, kao što su infrastruktura, vojna industrija i poljoprivreda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari