Vučić sutra sa novim šefom kancelarije Saveta Evrope u Beogradu 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra (sreda 21. februar) sa novim šefom kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Janošom Babićem, najavljeno je iz predsednikove pres službe.

Janoš Babić (Janos Babity) sastao se prethodno 19. februara sa Ivicom Dačićem, ministrom spoljnih poslova Srbije.

Dačić je, kako je saopšteno, rekao novom šefu kancelarije Saveta Evrope u Beogradu, rekao da su „neprihvatljivi“ zahtevi Kosova za članstvo u Savetu Evrope.

Srpski ministar je čestitao Babiću stupanje na dužnost i izrazio zadovoljstvo za podršku koju Savet Evrope pruža Srbiji već više od 20 godina.

Kako je saopšteno iz MSP, Dačić je istakao da je Srbija posvećena i istrajna u primeni vrednosti ove organizacije.

Janoš Babić je zahvalio na dosadašnjoj saradnji i rekao da je cilj da se tokom njegovog mandata nastave postojeći i započnu novi projekti u Srbiji uz podršku Saveta Evrope, saopšteno je.

U dostupnoj zvaničnoj biografiji Janoša Babića navodi se da je radio u Sekretarijatu Evropske povelje za regionalne ili manjinske jezike, u Direktoratu za borbu protiv diskriminacije pri Savetu Evrope.

Bio je i generalni konzul Mađarske u Subotici, zatim šef konzularnog odeljenja, Ministarstvo spoljne trgovine i spoljnih poslova u Budimpešti, te poverenik ministra spoljnih poslova zadužen za izbore u inostranstvu.

Radio je i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima u Londonu, Zagrebu, Splitu i Pretoriji, a bio je i šef odeljenja u Pravnom odeljenju Konzularnog odeljenja MIP Mađarske.

Po struci je pravnik, Pravni fakultet je završio na Univerzitetu u Segedinu, a zatim i diplomatsku akademiju MIP-a Mađarske, da bi magistrirao pravo u Budimpešti. Govori engleski i srpski jezik, služi se francuskim i ruskim. Oženjen je i otac dvoje dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari