Vučić sa premijerom države Sao Tome i Prinsipe o saradnji i geopolitičkim pitanjima 1Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa premijerom Demokratske Republike Sao Tome i Prinsipe Žoržom Bom Žezusom o bilateralnim odnosima, ekonomskoj i multilateralnoj saradnji i geopolitičkim i regionalnim pitanjima.

Oni su razgovarali o potencijalima za razvoj ekonomske saradnje i saradnje u drugim oblastima poput obrazovanja, i to u vidu školovanja u Srbiji studenata iz države Sao Tome i Prinsipe, saopštio je kabinet srpskog predsednika.

Vučić je, kako se navodi, „posebno zahvalio na principijelnoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu koju Sao Tome i Prinsipe pruža Srbiji“.

Žezus je izrazio nadu da će saradnja sa Srbijom biti unapređena, posebno u oblasti poljoprivrede, navodi se.

Vučić sa premijerom države Sao Tome i Prinsipe o saradnji i geopolitičkim pitanjima 2
Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Dodao je da je njegova zemlja veoma zainteresovana za uvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz Srbije i za izvoz vanile, kafe i drugih proizvoda u Srbiju, dodaje se.

Žezus je juče u Beogradu razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić, koja je objavila da je vlada Srbije odlučila da donira 100.000 dolara pomoći državi Sao Tome i Prinsipe za sanaciju štete od poplava. On se juče sastao i sa šefom srpske diplomatije Nikolom Selakovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari