Vučić: Sada nam je najlošije, narednih osam meseci kritični za Srbiju i celu Evropu 1Foto: Instagram/Budućnost Srbije/Screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je sada najteži period za Srbiju, jer već dve i po godine traje kriza izazvana pandemijom virusa korona, a da je pre toga bilo velikih problema sa migrantskom krizom i najvećim poplavama u poslednjih 100 godina u Srbiji.

„Ova kriza nije oduzela samo hiljade i hiljade života ljudi, već je i finansijska i ekonomska kriza u celom svetu, a mi smo to izdržali čak i bolje od mnogih ekonomnski snažnijih država“, poručio je Vučić, obraćajući se medijima nakon obilaska radova na izgradnji Kule Beograd.

Prema njegovim rečima, narednih osam meseci su kritični za Srbiju, ali i za celu Evropu.

„Mi smo mislili pre neku godinu da nam je najlošije, ali sada nam je najlošije“, kazao je on.

Kako je istakao, Srbija danas mora da bude finansijski potpuno spremna, jer uvozi velike količine električne energije, ali da se država bori za mir, stabilnost i sigurnost preuzimajući najveći deo tereta na sebe.

Vučić je naglasio da je stalna borba s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), jer da bi povećali plate i penzije država mora da ima dobre javne finansije i tako što će raditi na velikim projektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari