Vučić: Iako su mnogi govorili laži o Beogradu na vodi, danas taj projekat podržava 75 odsto građana 1Foto: Instagram/Budućnost Srbije/Screenshot

Iako su se mnogi protivili i govorili laži o Beogradu na vodi, danas taj projekat podržava 75 odsto građana, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je prilikom obilaska radova na Kuli Beograd poručio da Beograđani vide kako se menja i napreduje njihov grad.

Iako trenutno na Kuli radi 2.500 radnika, Vučić tvrdi da će biti potrebno „uvoziti radnike“.

„Kada sam to rekao 2015-2016. godine, svi su se smejali, a danas imamo ugovore sa vladama drugih zemalja da uvezemo njihove radnike i damo im ovde trajne radne dozvole“, istakao je Vučić, dodajući da je iz tog razloga značajan Otvoreni Balkan.

Dodao je da se prave ugovori sa Bangladešom i Gvatemalom o angažovanju njihovih radnika kojim se daju dugotrajne radne dozvole i to je razlog zašto je inicijativa Otvoreni Balkan važna.

„Projekti poput Beograda na vodi govore koliko se Srbija promenila i kako moramo da se ponašamo u budućnosti“, kazao je Vučić.

Dodao je je Beograd na vodi, sa više miliona kvadrata, na ponos svakom gradjaninu Srbije.

Kula „Beograd“ ima 42 sprata, visoka je 168 metara i predstavljaće centralni deo Beograda na vodi, a na poslednjem spratu nalaziće se i najviši vidikovac u Beogradu.

Ugovor o realizaciji projekta Beograd na vodi na desnoj obali Save u centru grada, u vrednosti oko 3,5 milijardi evra, potpisali su aprila 2015. godine predstavnici Vlade Srbije i kompanije Igl hils iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vlada Srbije je vlasnik 32 odsto preduzeća „Beograd na vodi“, dok preostali udeo u vlasništvu ima kompanija Igl hils.

Ugovorom su predviđena zajednička ulaganja na lokaciji od oko 177 hektara gde će biti nekoliko stambenih zgrada i hotela, tržni centar „Galerija“ i Kula „Beograd.

Vučić smatra da su građani zadovoljni i srećni i da je zahvalan onima koji to priznaju, a da često šetajući Beogradom na vodi ima prilike da vidi i svoje političke protivnike koji uživaju tamo.

„Na putu uspeha uvek stoji mnogo prepreka koje morate da savladate“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari