Vučić sa Samita Brdo-Brioni o zahtevu opozicije za izbore: Nepismeni Aleksić, pismeni Ćuta i Marinika koja će promeniti i osmu stranku 1foto: Printscreen/YouTube/Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će predstavnici opozicije, koji su mu danas dostavili pisani zahtev za raspisivanje vanrednih paramentarnih i beogradskih izbora, dobiti odgovor do kraja meseca i usmeno i pisano.

Nije srpska država fontana želja da im ispunjava sve želje, da dobiju veći broj poslanika da nam izgaze klupe u Skupštini i lupaju o stolove i zabranjuju povećanje penzija, da deca dobijaju inovativne lekove. Oni će moj dogovor dobiti kada se vratim iz Ujedinjenih nacija i posle još jednog važnog sastanka, najavio je Vučić na konferenciji za novinare u Skoplju, odgovarajući na pitanje o izjavi poslanika Jovanovića Ćute iz Ekološkog ustanka, koji je rekao da traže beogradske i parlamentarne izbore do kraja godine, kako bi naredne izašli na lokalne i pokrajinske, odnosno kako bi došli do razdvajanja izbora.

Čuo da su mi dostavili neko pismeno danas, pročitaću ga kad se vratim, rekao je Vučić.

On je ocenio da se, posle četiri meseca pretnji protestima na ulici ako raspiše izbore, sada traži hitno raspivianje izbora.

Oni će do kraja meseca dobiti odgovor, najbrži i najkonkretniji odgovor. Vidim da traže beogradske i paralementarne, a kao predsednik koji je nadležan za raspisivanje parlamentarnih izbora, pružiću im odgovor u skladu sa demokratskim principima i načelima, rekao je Vučić.

On je najavio da će pročitati pismo koji je opozicija „na mudar način sastavljala“.

Kad je neko pokušao da iskoristi najtežu tragediju na tako brutalan način, što će ući u istoriju beščašća, je l’ stvarno mislite da se neko plaši nepismenog Aleksića ili pismenog Ćute ili Marinike koja je promenila sedam stranaka, a koliko čujem sada će i osmu, upitao je Vučić.

Nije njima parizer problem, mi smo doneli jogurt, mleko, deterdžent i toalet papir koji bacaju po televizijama, jer imaju novca, mi smo se trudili da pokažemo brigu prema ljudima, rekao je Vučić, odgovarajući na kritike opozicije povodom najeva o pojeftinjenju dela potrošačke korpe, između ostalog i parizera.

Znam ja da ne jede Mića Ćulibrk parizer, rekao je Vučić i najavio da će u sredu kupiti „taj jogurt i parizer“ i to će biti dokučak za njega i ministre Sinišu Malog i Tomislava Momirovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari