Vučić: Sastavljamo pismo o mešanju jedne države u naše izbore 1Printsrkin N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da državni organi Srbije sastavljaju „važno pismo o uplivu i mešanju jedne važne zemlje u izborni proces Srbije na najbrutalniji način“.

„To će biti završeno do Nove godine i onda ćemo ga uputiti celom svetu da se vidi kako se sprovodi takva vsrta mešanja u procese koji suvereno pripadaju jednoj nezavisnoj zemlji“, rekao je Vučić novinarima u Vrbasu.

On je uveren da će republički izbori biti okončani do 30. decembra, dok će gradski u Beogradu biti „nešto malo kasnije“.

„Kada je reč o gradskim izborima, verovatno ćemo, ukoliko lista Branimira Nestorovića ne podrži nikoga, ponovo ići na glasanje, dok će republički parlament vrlo brzo biti konstituisan“, naglasio je Vučić.

Najlepša čestitka od Markona, izbori najpošteniji i najčistiji

Izjavio je danas da su izbori održani u nedelju bili do sada najčistiji i najpošteniji i da nikada više čestitiki iz inostranstva nije dobio. Tokom obilaska vijadukta kod Vrbasa Vučić je opoziciji poručio da se uozbilji i pripremi za važne lokalne izbore na proleće.

„Ja poštujem svaki glas, gotovo 900 hiljada glasova bivšeg režima ali 1,8 miliona glasova koje smo dobili mi. Izborna volja naroda biće poštovana“, rekao je Vučić.

On je rekao da se opozicija ponaša kao dete koje se igra pa traži beogradske izbore, pa sve izbore ponovo.

„Svi znate da pričaju gluposti, ni na jednom zapisniku u Beogradu nemaju primedbe zato što su očekivali pobedu. Gde nestade onih 40.000 glasača iz RS, na kraju ih nije bilo ni 6.000 kao u vreme kad su im oni dali dvojno državljanstvo i mogućnost da glasaju“, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara.

On je dodao da je najlepšu čestitku dobio od francuskog predsednika Emanuela Makrona, ali i da, pošto izbori nisu predsednički, evropski zvaničnici čekaju završetak celog izbornog procesa.

Imaćemo nove izbore u Beogradu ako Nestorović ostane pri svom stavu

Vučić je izjavio danas da će biti neophodno da se ponovo organizuju beogradski izbori ukoliko nosilac liste „Mi, glas iz naroda“ Branimir Nestorović ostane pri stavu da njegova odbornička grupa neće ulaziti u postizborne koalicije u gradskom parlamentu.

„Ukoliko Nestorović ostane pri tome, onda ćemo u nekom trenutku ponovo ići na gradske izbore… A u Republici ćemo vrlo brzo da konstituišemo parlament“, rekao je Vučić u Vrbasu.

Govoreći o Srpskoj naprednoj stranci, čiji je predsednik bio do nedavno, Vučić je ocenio da „najveća partija“ u Srbiji mora da odluči da se delimično promeni.

„Tu ima mnogo divnih ljudi ali i deo onih koji ne zaslužuju da budu tu. I zato će moja molba biti da sklone one arogantne i bahate i da pokažu građanima da su razumeli njihovu poruku, bez obzira ne ogromno poverenje koje su dobili“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari