Vučić se sastao u Beogradu sa predsednikom Centralnoafričke Republike 1foto (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Peđa Vučković)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsednikom Centralnoafričke Republike Fosten-Arkanžom Tuaderom (Faustin-Archange Touadera), kome je prethodno priredio svečani doček.

Posle sastanka dvojice lidera u Palati „Srbija“, uslediće plenarni razgovori delegacija dve zemlje, čiji zvaničnici će potom potpisati više bilateralnih dokumenata.

Vučić i Tuadera će se potom obratiti medijima.

Tuadera je ranije danas sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem obišao Muzej 25. maj i grob jugoslovenskog lidera Josipa Broza Tita u Kući cveća.

Dačić je na Instagramu napisao da je obilazak Muzeja 25. maj, koji je upriličen Tuaderi, bio „dobra prilika da mu pokaže bogatu izložbu“ ličnih predmeta Josipa Broza Tita i poklona koje je primio.

Tuadera je posetu Srbiji započeo juče, kada ga je dočekao Dačić.

„Uveren sam da će se ovom istorijskom posetom dodatno unaprediti naši tradicionalno prijateljski bilateralni odnosi na obostrano zadovoljstvo“, naveo je Dačić pošto je poželeo dobrodošlicu Tuaderi.

Srbiju je u utorak posetila ministarka spoljnih poslova Centralnoafričke Republike Silvi Baipo Temon, koja se sastala jedino sa Dačićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari