Vučić: Srbija se dramatično pomerila u desno, razgovaraćemo i sa onima koji su najudaljeniji od nas 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Večeras je 3,8 miliona ljudi izašlo na izbore, ogroman broj ljudi, najveći u poslednje vreme, suštinski sve je proteklo u najboljem redu, rekao je večeras predsednik SNS-a i Srbije Aleksandar Vučić, nakon što je posle pozdravnog aplauza kroz suze zatražio „karo papire“.

„Čestitam svim političkim takmacima i rekao bi da ono što je važno za našu zemlju, a to je da je uticaj ukrajinske krize ogroman na rezultate izbora, da se Srbija dramatično pomerila u desno, da sam sam kriv što lista SNS-a imaju nešto manje glasova, ali ćemo o tome voditi računa prilikom formiranja vlade“, rekao je Vučić.

On je naglasio da će pre nego što napusti čelo SNS-a razgovarati sa svim političkim faktorima čak i sa onima koji su delovali najudeljeniji od nas. Za one kojima je sve lako, neka nastave da se bave lagodno, za njih neće biti mesta u vladi“, rekao je Vučić.

On je naglasio kako je Zdravko  Ponoš dobio 17,7 odsto glasova, Miloš Jovanović 5,9 odsto, da Milica Đurđević Stamenkovski ima nešto manje od 4,5, a Boško Obradović 4,4 odsto.

„A ja sam dobio 59, 9 do 60,1 odsto“, istakao je Vučić, nakon čega je usledio gromoglasan aplauz.

Kako je izjavio, posle Nikole Pašića, on je jedini koji je najduže u Srbiji bio na vlasti.

Kada je reč o parlamentarnim izborima, prema podacima SNS, a sa podacima sa KiM i najvećim delom inostranstva, lista „Zajedno možemo sve“ osvojila je 44 odsto glasova, lista „Za ujedinjenu Srbiju“ osvojila je 13,6, Ivica Dačić 11,4, Miloš Jovanović 5,3, Moramo 4,7, a 3,8 osvojili su Zavetnici i Dveri, dok su 2,2 i 2,3 Radikali i Suverenisti.

On je istakao kako je na Kosovu dobio više od 90 odsto glasova, gotovo 90 odsto je dobio i u Republici Srpskoj, zbog čega je zahvalan svima.

Vučić je rekao i da su liste SNS i Dragana Đilasa pretrpele najveće udare i da su drugi zbog toga dobili lagane poene.

Nije želeo ništa da prejudicira za beogradske izbore, ali je rekao da će biti deo beogradske vlade.

„Mi smo obradili više od 85 odsto biračkih mesta i za 15 do 20 minuta imaćete sve. Radimo precizno, nema greške i objavićemo ih pre RIK-a“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari