Vučić: Srbija u dogovoru sa Prištinom izvukla najbolje moguće 1EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija uspela da u dogovoru sa Prištinom izvuče najbolje moguće, navodeći da je taj dogovor usmeni.

Posle zajedničke vežbe pripadnika policije i vojske na poligonu Pasuljanske livade, Vučić je kazao novinarima da je sporazum prema kojem Srbija ukida izdavanje izlazno-ulaznih dokumenata za osobe koje imaju kosovska lična dokumenta a Kosovo ne uvodi za one koji imaju srpske lične karte, usmeni jer je pismeni sporazum potpisan 2011. godine.

– Sutra možemo da ga promenimo. Ali verujem da je to odličana stvar za nas što smo se izborili za srpku državnost i našli najbolje tumačenje da Srbi sa KiM imaju dokumenta Srbije, odnosno da dokumenta Srbije važe na KiM – rekao je on.

Prema njegovim rečima, od 2011. godine građani prelaze administrativnu liniju sa kosovskim dokumentima ali se uz njih izdavao papir, koji je sada ukinut.

„(Zbog te odluke) Nikome nije teže, svima je lakše“, rekao je Vučić.

Vučić je kazao da je „uvek“ spreman za sednicu Skupštine Srbije oko Kosova i Metohije ali da treba uskladiti sa obavezama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari