Vučić: Srbiji je region od izuzetnog značaja 1Foto: Fonet TV

Region je za Srbiju od izuzetnog značaja, treba da sarađujemo, učimo jedni od drugih, da razgovaramo i radimo zajedno jer samo tako imamo budućnost, ocenio je premijer Srbije Aleksandar Vučić posle dvodnevne posete Mostaru i učešću na Međunarodnom sajmu privrede.

Vučić je istakao da je ove godine na sajmu dva puta više srpskih preduzeća, napominjući da Srbija ima suficit u trgovini sa zemljama regiona. Prema njegovim rečima, razgovaralo se i o slučaju Agrokora, koji u Srbiji zapošljava direktno 11.000 ljudi.

Razgovarao sam sa Andrejom Plenkovićem i Denisom Zvizdićem, rekao je Vučić i istakao da Hrvatska kao članica Evropske unije (EU) ne može da direktno interveniše i pomogne taj koncern, a Srbija i BIH ne mogu da pomognu u svojim zemljama, jer se ne radi o izdvojenim sistemima, već celoj kompaniji.

To je muka i za nas i BIH. Šta ćemo da radimo, verovatno da čekamo i vidimo sa Zberbankom i ostalim poveriocima koji kontrolišu kapital Agrokora, rekao je Vučić koji navodi da je koncern danas u blokadi zbog duga od 130 miliona evra.

Prosutom mleku nema pomoći. Videćemo sa Rusima, nadam se da je ideja, ne da izgube pare, već da nešto sačuvaju, rekao je on.

Vučić je rekao i da se još razgovara sa kineskim partnerima o rešenju za RTB Bor i da će novinare obavestiti o tome kada bude sve završeno.

Biću srećan, kao za Ћelezaru, okupaću se pred vama novinarima u Savi i Dunavu, rekao je Vučić i napomenuo da bi to značilo rešavanje problema i dugova u iznosu od 1,1 milijardu evra.

Vučić je rekao da čeka zvaničan poziv kineskom predsednika Ši Рinpinga o poseti, koja bi trebalo da bude 14. i 15. maja, ali treba videti šta će reći da li može ići u kapacitetu premijera ili predsednika.

Za Srbiju je ta poseta od ogromnog značaja, kako god kažu, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari