Vučić: Tačno je da prate moju ćerku, strane službe mi fotografišu sina 1Foto: Beta/Emil Vaš

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su tačni navodi pojedinih medija o tome da postoje osobe koje prate i nadziru aktivnosti njegovo dvoje starije dece.

U intervjuu za televiziju Pink, Vučić je rekao da je istina da su „određena lica“ pratila njegovu ćerku, ali da on ne želi da kaže kojoj stranci ta osoba pripada jer ne misli da predsednik te stranke podržava to.

On je dodao da ima saznanja da pripadnici pojedinih stranih službi fotografišu njegovog starijeg sina na njegovom radnom mestu, na kojem radi „kao običan radnik za platu od 500 evra“.

„Mislim da je za to kriva atmosfera koja se pravi i dodvoravanje nekim ljudima na društvenim mrežama. Ja se ne dodvoravam nikome, ja vodim politiku“, rekao je on.

Govoreći o pretnjama njegovoj ćerki, Vučić je rekao da se nada da nije reč o opasnom čoveku koji može da je ugrozi ali da cela atmosfera ostavlja posedice po njena osećanja, iako je smatrao da je ona najčvršća u celoj familiji.

„Uvek je pravilo bilo da se nikada ne ulazi u lične odnose. Ko bi to prekršio, on bi bio prezren. Ali neko novo vreme je došlo“, rekao je on.

On je odbacio tvrdnje sa društvenih mreža da je on, iz političkih razloga, organizovao pretnje njegovoj ćerki.

„Ja sam širio priču o silovanju sopstvenog deteta? Pa što hoćete onda da razgovarate sa mnom“, rekao je on.

„Radimo na povećanju minimalca na 30.000 dinara“

Vučić: Tačno je da prate moju ćerku, strane službe mi fotografišu sina 2
Foto: FoNet/Marija Đoković

Vučić izjavio i da će Vlada Srbije sa sindikatima i poslodavcima pregovarati o tome da se minimalna zarada sa sadašnjih nešto više od 27.000 dinara poveća do kraja godine na 30.000 dinara.

„Pokušaćemo da podignemo minimalnu zaradu, ako nas poslodavci ne budu linčovali. Trudićemo se da budemo na radničkoj strani, da pređemo tu magičnu cifru od 30.000 dinara, ali moramo da vodimo i računa o poslodavcima, jer su oni ti koji guraju zemlju napred“, kazao je Vučić gostujući na TV Pink.

Time bi iznos minimalne zarade prešao 255 evra, rekao je Vučić i ocenio da bi to bio veliki pomak, iako ne i dovoljan.

Ponovio je i da će prosečna plata u Srbiji do kraja godine biti povećana sa sadašnjih 470 evra na 500 do 510 evra.

Vučić je kazao i da Srbija već četiri godine zaredom ima suficit u budžetu, navodeći da je to postignuto uz „vraćenje svih dugova koji je prethodni režim ostavio“.

„Treću godinu i formalno imamo suficit u budžetu i nijedne godine nismo imali rebalans“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, „ove godine ćemo možda da imamo takozvani pozitivni rebalans, kako bi smo ljudima mogli da isplatimo uvećane plate“.

Predsednik Srbije je naveo da je u prvih sedam meseci ove godine predviđeno budžetom, u dogovoru sa Međunarodnim monetarnim fondom, da Srbija ima deficit od 1,4 milijarde dinara, što je oko 12 miliona evra, ali da je ostvaren suficit od 48,5 milijardi, što je bolji rezultat za 50 milijardi dinara, odnosno oko 440 miliona evra više novca u kasi nego što bilo planirano.

Vučić je najavio i da čeka potvrdu o ulaganju još jedne velike nemačke kompanije u Pančevu, ali nije želeo da navede koja je to firma, dodavši da je iz Bavarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari