Vučić u Bakuu: Srbija se suočava sa bezobrazlukom velikih sila na Kosovu, ali je Kfor korektan 1Instagram, Budućnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Bakuu da se Srbija, u vezi s Kosovom, suočava s bezobrazlukom velikih sila koje kažu „vratite se u institucije“, a da im on poručuje da prvo sprovedu ugovorne obaveze o Zajednici srpskih opština.

Vučić je rekao da čuje komentare da je apsurdan zahtev za povratak Vojske Srbije na Kosovo, a da nije apsurdno da na Kosovu, kako je rekao, „srpskoj svetoj zemlji“ budu albanske, hrvatske i nemačke trupe.

Ponovio je da očekuje negativan odgovor Kfora o povratku Vojske Srbije, ali i dodao da se Kfor ponaša korektno i u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

„Kad vas doteraju do kraja, kada vas sateraju u ćošak, onda nemate kud više“, rekao je Vučić.

Prvo formirajte Zajednicu srpskih opština, pa ćemo da uklonimo barikade“, rekao je Vučić novinarima u Azerbejdžanu.

Prema njegovim rečima, Priština ne želi da čuje, niti sluša, već samo da ponižava Beograd.

„Možete do neke granice da pokušavate (da ponižavate), dalje kad nemamo kud – kao pacov u uglu, branićemo se sa sve četiri noge“, naveo je Vučić.

Predsednik je ponovio da Srbi na Kosovu samo žele da opstanu i da budu „svoji na svom“.

On je rekao i da je u Azerbejdžanu video koliko ulažu u vojsku i u vojnu industriju i da će i u Srbiji mnogo toga morati da se menja.

„Imamo nedovoljno specijalnih jedinica, ići ćemo na to da ih četiri puta uvećamo, ti će ljudi imati značajno veća primanja nego danas“, rekao je Vučić za medijske ekipe iz Srbije koje borave u Bakuu.

Vučić je najavio i da će eksperti iz Azerbejdžana doći u Beograd, da očekuje da će predsednik Ilham Alijev za pet meseci ponovo posetiti Srbiju, a da se nada da će do 2023. biti uspostavljena direktna avio linija Beograd – Baku.

On je rekao da će se dodatno ulagati u vojnu industriju, ali ne za pokrivanje nelikvidnosti, već za jačanje solventnosti, pre svega za ulaganje u nove tehnologije za budućnost koje mogu da utiču na promenu u opremanju i naoružavanje Vojske Srbije.

Kako je rekao, to će biti ulaganja od desetina do stotina miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari