Vučić u Kuršumliji o nuklearkama, Savetu Evrope, mešanju u izbore.... 1foto (BETAPHOTO/EMIL VAS)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da je izgradnja nekoliko nuklearnih elektrana jedini način da Srbija ima dovoljno struje, ali da to neće moći da bude urađeno brzo jer nema potrebnog znanja.

On je tokom posete fabrici „Borbeni složeni sistemi“ u Kuršumliji rekao da se ne boji odlaganja nuklearnog otpada jer se toga ne boji ni jedna zemlja u Evropi, a sve se, zalažu za nuklearnu energiju.

„Ja ne znam ništa o nuklernom otpadu ne znam šta je fusija ili fizija, to nije moj posao, moj posao je da obezbedim struju“ rekao je Vučić i dodao da je pričom o nuklearkama podržao ideju Božidara Đelića iz 2008. godine.

Đelića kaže tada niko nije podržao, ali danas Vučić, kako je rekao za sebe „o tome govori hrabro odvažno i u interesu građana“.

Ipak je rekao da Srbija nema novca da sama pravi nuklearku, da nema ni potrebnog znanja i da će probati da dobije deo učešća u mađarskoj elektrani.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara rekao da će objaviti koja se zemlja mešala u izborni proces u Srbiji, kada bude imao sve dokaze.

Kada je reč o izlasku iz Saveta Evrope Vučić je rekao da nije rekao da će Srbija izaći, nego da je to mogućnost o kojoj će se razmišljati.

Predsednik Srbije kratko se obratio i radnicima fabrike, obećao još veće plate i pozvao ih da više rade i da se trude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari