Vučić u Leskovcu poručio da će kampanja SNS trajati najkraće, a ne kao drugima godinama 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/EV)

Večeras sam došao da vam govorim o onome što nas čeka. Izbori nisu dečija igra, država nije igračka. Izbori su mesto na kom vi odlučujete o svojoj budućnosti, o budućnosti roditelja, braće, sestre. Izbori su nam nikad važnij zbog puta kojim će Srbija da ide. Pogledajte danas, šta god neko govorio, Srbija je deo sveta, nalazi se na evropskom putu, ali Srbije jedino nema na ovoj listi neprijatelja Rusije. Uspeli smo da vodimo politiku koju je mnogo teško voditi – rekao je predsednik SNS Aleksandar Vučić i kandidat ove partije na predsedničkim izborima 3. aprila na prvom predizbornom mitingu u Leskovcu.

On je naveo da će kampanja SNS trajati najkraće, „a ne kao drugima, godinama“.

– Naš posao je da brinemo o Srbiji. Lako je kritikovati, ali kao što je to Ruzvelt rekao – slava pripada onima koji su u ringu, koji se bore, koji plivaju u znoju i krvi, a ne onima koji su sa strane, dobacuju. Naše je da gradimo, građani Srbije uvek glasaju za one koji bi da grade budućnost, a ne za one koji bi zemlju da vrate u prošlost – kazao je on.

Vučić je zamolio prisute da 3. aprila odvoje 15 minuta i obave ozbiljan posao sa kojim nema šale.

– To je izbor za vaš život, život vaše dece, roditelja, za budućnost – zaključio je on.

Pre njega su govrili glumac Lazar Ristovski, doktorka Danica Grujičić i matematičar Stojan Radenović.

Grujičić, prva na parlamentarnoj listi koalicije „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ je na mitingu navela da nema žene u Jablaničkom, Topličkom, Nišavskom okrugu koja nije ispratila oca, brata, sina, muža kada je to bilo potrebno.

– Nešto se promenilo u poslednje vreme, poslednjih godina i jug je postao ono što treba da bude. Neću govoriti o onome što nismo imali, nego o onome što sada imamo. Srbija vodi odgovornu politiku na koju niko ne može da utiče. Boli nas svaka žrtva i Ukrajinca i Rusa, ali mi imamo svoje interese i konačno Srbija vodi politiku u interesu čitavog naroda. Verujem da nikada nećemo morati da šaljemo naše momke u borbu – rekla je Grujičić.

Ona je izrazila uverenje da „nikada nećemo dati Kosovo i Metohiju“ i pozvala okupljene da glasaju za kako je rekla budućeg predsednika Aleksandra Vučića.

Ristovski je rekao da je Leskovac je grad umetnosti i grad filma.

On je ocenio da je država uradila mnogo za kulturu, da ima veliki budžet za kulutru te da je samo pitanje da li možemo na pametan način da ih potrošimo.

Kako je primetio Telekom Srbije ulaže desetine miliona evra za serije koje su najgledanije u Srbiji pa se tako zapošljava na hiljade filmskih radnika i njihovih porodica.

– Ima li šta lepše od toga? Zaslužan za to je predsednik, stalno ga hvalimo da je uradio mnogo u ekonomiji, a da nema ekonomije, ne bi bilo i kulture. Za to je prvo zaslužan predsednik Vučić – rekao je Ristovski.

A Radenović je otkrio da je Leskovac njegov grad, gde je naučio osnovne stvari.

– Ovde se nalazi gimnazija gde sam naučio latinski, francuski, biologiju, specijalno matematiku… Koristim priliku da pozdravim svog glavnog profesora Mihića koji mi je držao francuski i govorio mi da dobro slažem vremena – kazao je Radenović.

Kako je objasnio, reč matematika znači „dokazivanje- Mogu ljude da ubedim u ostvareni rezulat. Dovoljno je kolima da odu auto-putem Miloš Veliki, da odu u Vranje u pozorište, u Beograd u Klinički centar. Mislim da su ova tri primera dovoljna – zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari