Vučić u Leskovcu u obilasku izgradnje fudbalskog stadiona: Nemačko-francuski predlog za Kosovo u velikom delu liči na Ahtisarijev 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Što se tiče Danijela Servera, za njega ne postoji razlog da Srbija postoji i da Srbi na Kosovu postoje, rekao je danas u Leskovcu predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, u obilasku izgradnje fudbalskog stadiona u Leskovcu. Međutim, ne treba potcenjivati njegov i uticaj i svih „tink-tenkova“ kojim oni vrše uticaj na politiku.

Komentarišući izjavu profesora Univerziteta “Džons Hopkins” i stručnjaka za političke prilike na Zapadnom Balkanu, da ne postoji čvrst razlog da se pomeri rok za preregistraciju vozila na Kosovu, Vučić je rekao da ne treba potcenjivati njegov i uticaj univerziteta i razlog američkih „tink-tenkova“ kojim oni vrše uticaj na američku politiku.

Komentarišući nemačko-francuski predlog za Kosovo, predsednik Srbije je rekao da je u velikom delu reč o predlogu koji liči na Ahtisarijev, dodavši da je u jednom delu i „minus Ahtisari“.

Vučić je izjavio danas u Leskovcu da se na sastanku sa ambasadorima zemalja Kvinte nisu dogovorili da objavi detalje dokumenta koji je dobio, dodavši da u njemu „ima stvari na koje možemo i na koje smo drugačije reagovali“, ali da nismo ni milimetar bliže rešenju za pitanje preregistracije tablica.

Vučić je rekao da „naša situacija nije jednostavna“ i da su naši zapadni partneri zabrinuti zbog mogućnosti da dođe do eskalacije na terenu kako se približava 31. oktobar, kada ističe rok za preregistraciju.

„Rekao sam da ćemo učiniti sve što možemo da izbegnemo tenzije i da deeskaliramo situaciju“, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara u Leskovcu, ali je istakao da „nismo ni milimetar bliže“ rešenju pitanja preregistracije.

On je, potom, zamolio kamermane, u uživo prenosu, da pomere pogled na stadion iznad kojeg je stajao sa novinarima, istakavši da nigde u Srbiji ne bi bila bolja atmosfera da srpska fudbalska reprezentacija nastupa.

„Kako huligane da dovučemo?“, odgovorio je na opasku novinara, uz dodatak da on „razume potrebu mržnje“.

– Ja razumem da imate potrebu da mrzite. Ali, huligani ne idu utakmice reprezentacije, ne idu već 20 i nešto godina, pa su se vratili nakon Đenove. Ne sekirajte se, nema huligana već 10 do 15 godina – rekao je Vučić.

„Plaši me samo sabotaža“

Kada je reč o energetici, samo se nadam da se ne desi neka sabotaža, kao što se desilo na Severnom toku, jer mi smo se spremili da izdržimo udar ne znam kakva havarija da se desi, izjavio je danas u Leskovcu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da imamo termoelektrane -toplane (TETO) Novi Sad i manje u Pančevu i Zrenjaninu, koje mogu da proizvedu struju od gasa.

„Ako ne bi bilo gasa, onda bi problem bio veliki“,rekao je Vučić i dodao da smo se spremili da izdržimo udar „ne znam kakva havarija da se desi“.

„Spremili smo se, izračunali koliko mazuta treba lokalnim samoupravama, nabavljamo dodatne količine, sve što može novcem da se plati, uradili smo ono što smo mogli i što se tiče hrane i energenata i nešto spokojnije dočekujem zimu, samo da se ne desi neka sabotaža“, rekao je Vučić po obilasku radova na gradskom stadionu u Leskovcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari