Vučić u Minhenu razgovarao sa Kleverlijem i Micotakisom, kratko i sa Boreljom 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Minhenu odvojeno razgovarao sa premijerom Grčke i britanskim ministrom spoljnih poslova, a imao je i kratak susret sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom.

Vučić je na Instagramu napisao da se sa Boreljom sreo na otvaranju Minhenske konferencije o bezbednosti, a da će sutra imati duži sastanak.

„Koliko sutra očekuje nas novi sastanak i nastavak borbe za očuvanje mira i stabilnosti celog Zapadnog Balkana“, naveo je Vučić.

Objavio je da je imao sastanak i sa britanskim ministrom spoljnih poslova Džejmsom Kleverlijem, koji je opisao kao „veoma važan i izuzetno koristan“.

Vučić je napisao da je na marginama skupa imao i „veoma dobar, iskren i prijateljski razgovor“ sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom.

Predsednik Srbije danas i sutra boravi na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti, gde bi, prema najavi iz njegovog kabineta, trebalo da razgovara i sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom, predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i kancelarom Nemačke Olafom Šolcom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari