Vučić u obraćanju sa ministrom spoljnih poslova Švedske: Gospodine Bilstrem, čeznemo da ostanemo vojno neutralni

Ostavite komentar


  1. Meni su jako interesantni ovi, rekao bih, primitivni zahtevi koji se horski ponavljaju, kao da dolaze od šefa zločinačkog udruženja, a tiču se sankcija Rusiji. Još su mi interesantniji ovi koji, ovde, na ovoj temi, iznose činjenicu da je Švedska „jedna od najuredjenih država“, kao da to ima nekakve veze sa nama i sa sankcijama Rusiji? Da li neko očekuje da nam Švedjani za te sankcije Rusiji plate neki novac ili, da i nama „urede“ državu? Ne znam kako predsednik i državnik Vučić odgovara na ovakve zahteve, koji izlaze iz okvira osnovne pristojnosti ali, ja bih uvek pitao gospodu iz Švedske, kao predstavnike „jedne od najuredjenijih država“, da li su oni uvodili sankcije SAD, kao i onim državama koje su bez odobrenja SB UN bombardovali Srbiju, a danas, pokušavaju, svoj zločin da legalizuju, stvaranjem sulude i paradržavne tvorevine na njenoj teritoriji?

  2. Ovi kao papagaji ponavljaju sta im je receno.
    Pa Svedska je neutralna, valjda to razume.

  3. Ja nisam kompetentan, ali Vi možda jeste. Da li postoji na zemaljskoj kugli, predsednik države koji se barem približno (ili češće) obraća naciji, i drži konferencije za javnost, kao Aleksandar Vučić ?
    Baš me zanima.

  4. Ima da isčeznemo kao Panonsko More. Ne znam zašto više Evropa gubi vreme sa nama?

  5. Uvek se obraca svom narodu,kad nesto debelo uprska pa se izbezumi od straha

  6. Povucite Srbiju iz svih nazovi pregovora o KiM zbog očiglednog nepoštovanja Srbije kao strane pregovarača! Pokaži je si li hrabar i Srbin kakvim se predstavljaš! Ili se skloni i ne smetaj, sami ćemo da branimo državu!

  7. Sramota da jedan predsednik drzave sa svojim gostom ne prilagodi rečnik dostojan drzavi domačina I vodi računs o izboru svog rečnika..primer..“Čeznemo da budemo neutralni….

    Vrlo ne primerenen Vučičev komentar.

  8. Švedska insistira da Srbija uvede sankcije Rusiji kao što je insistirala da Nemačka, Engleska…. uvedu sankcije Americi zbog zločina u Vijetnamu, Iraku…. To je konzistentna politika

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. i 16. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.