Vučić: U ovoj zemlji se ne kažnjava zbog uređivačke politike 1Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Video sam naslovnu stranu Ilustrovane politike i smatram da to nije javni diskurs kakav želimo i nadam se da se to neće događati, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom natpisa „Psi su pušteni“ u tom nedeljniku i pratećeg teksta, koji su pojedina novinarska udruženja opisala kao poziv na linč nezavisnih novinara.

Vučić je za Televiziju Prva rekao da nema dvostruke aršine i da na isti način meri i slučaj Ilustrovane Politike i zahteva za Dragan J. Vučićević bude osuđen na tri godine zatvora.

Nisam ja policajac, i u ovoj zemlji se ne kažnjava zbog uređivačke politike, rekao je Vučić upitan da li će biti sankcija uzimajući u obzir da je Politika državna kuća.

On je predočio i da nije posao Nadzornog odbora Politike da se meša u uređivačku politiku kuće već da se bavi pitanjem finansija.

Imali smo i naslovne strane u kojima se kaže: „Samo snajper Srbiju spašava“, niste me pitali o tome. Niste me pitali o tome što pojedini političari zabranjuju najtiražnijim novinarima da rade svoj posao samo zato što drugačije misle, zamerio je Vučić.

Vučić se požalio i da je jedna novinarka Radiotelevizije Srbije sprečila da se o tome govori kada se postavilo pitanje odakle je Vuk Jeremić dobio sedam miliona dolara.

Tema je naslovna stranka Ilustrovane politike, ali nije RTS i to što neko zabranjuje Draganu Vučićeviću da govori i što traži da tri godine ide u zatvor, smatra Vučić.

On je upitao i da li nekome zabranjeno da govori protiv predsednika Srbije i da li je neko zbog takvog govora sankcionisan.

U RTS svi novinari, urednici su postavljeni u vreme Demokratske stranke, postavili su sve svoje, a nijedan od njih nije promenjen, navodi Vučić.

Ko je najnapadanija ličnost u Srbii, da li ste pogledali naslovne stranice nedeljnika NIN, Vreme ili Danasa? Ja se ne žalim i ne kukam, ja sam srećan i molim im da me još žešće napadaju, rekao je Vučić.

To snaži demokratiju u Srbiji i motiviše me da radim još bolje. Pre pet ili šest godina niste protiv Dragana Đilasa mogli da kažete nijednu reč i to upravo zahvaljujući Šolaku i Dajrekt mediji, rekao je Vučić.

Ja želim da kritika bude još žešća, voleo bih da mi ne diraju decu, a mene napadajte kako hoćete. Ne možete da pobedite marljivost, zaključio je Vučić.

Vučić izjavio je danas da će dati sve od sebe da stupi u kontakt sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem kako bi razgovarali o zabrani ulaska u Crnu Goru pojedinim državljanima Srbije.

Vučić je za Prvu televiziju rekao da je danas razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i da je MUP dobio informaciju da je ulaz u Crnu Goru zabranjen pesniku i akademiku Matiji Bećkoviću, istoričaru Čedomiru Antiću, profesoru Dejanu Miroviću i saradniku Instituta za noviju istoriju Srbije Aleksandru Rakoviću.

„Država Srbija mora da reaguju. Ovo je nešto čime sam bio šokiran. Mi smo zabranili ulaz kriminalcima, licima sa poternica, koji pripadaju klanovima, a neko drugi je kao odgovor na to zabranio drugačije mišljenje“, rekao je Vučić.

On je dodao da Crna Gora time ne uvodi verbalni delikt već zabranjuje da neko ko o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti drugačije misli uđe u tu zemlju, što je prema njegovim rečima, nedopustivo u Evropi u 21. veku.

Vučić je dodao i da će Crna Gora razumeti poruke Srbije.

Upitan o optužbama predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić šef narko klana, Vučić je rekao da „Rasim Ljajić nije narko diler“ i dodao da će braniti Ljajića, iako njega (Vučića) koalicioni partneri retko brane.

Govoreći o ekonomiji, Vučić je rekao da očekuje rast oko 4,3 ili 4,4 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari