Vučić u ponedeljak pozvan na sednicu Vlade Srbije, nakon čega će se obratiti građanima - tema je Kosovo 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Vlada Srbije uputila je poziv predsedniku Aleksandru Vučiću da u ponedeljak prisustvuje sednici vlade, u Palati Srbija, potvrđeno je Danasu u kabinetu predsednika.

Sednica Vlade Srbije će najverovatnije biti održana u 11 časova, a posle tokom dana bi trebalo da se obrati javnosti predsednik Vučić, ali se još uvek ne zna u koje vreme.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se juče u Beogradu sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, savetnicima za spoljnu i bezbednosnu politiku predsednika Republike Francuske i kancelara Savezne Republike Nemačke, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom i diplomatskim savetnikom predsednika Vlade Republike Italije Frančeskom Taloom.

Vučić je posle tih sastanaka rekao da su razgovori bili vrlo teški, „možda i najteži koji smo imali“, odnosno da je to je bila otvorena diskusija o onome „oko čega smo saglasni a to je da zamrznuti konflikt nije rešenje“.

On je rekao da je kao predsednik Srbije nedvosmisleno bio suočen sa problemima i izazovima koji bi bili stavljeni „pred našu zemlju ukoliko se ne bi usaglasili sa predloženim planom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari