Vučić u poseti Mađarskoj: Sa prijateljima stvaramo istoriju 1Arhiva Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas tokom posete Mađarskoj zahvalnost „mađarskoj braći i prijateljima na velikoj podršci“ koju pružaju srpskoj Episkopiji.

On je u danas Sentandreji gde se sastao sa episkopom budimskim Lukijanom.

Sentandreja, naveo je na Instagramu „odiše posebnom duhovnošću dok svedoči o istoriji našeg naroda i njegovom naseljavanju u ovim pitomim predelima Mađarske i njihovom opstanku od 17. veka do danas“.

„Mnoge stranice istorije ispisane su od tada, ali ove koje stvaramo danas sa našim prijateljima Mađarima, predstavljaju putokaz za budućnost naših odnosa, čvrstog partnerstva i poverenja koje smo zajedno izgradili na dobrobit svih naših građana“, napisao je u objavi na Instagramu.

Vučić je danas i sutra u Mađarskoj povodom njenog Dana državnosti i otvaranja Svetskog prvenstva u atletici – Budimpešta 2023. Vučićev kabinet je najavio da će se on danas u Sentandreji sastati s episkopom budimskim Lukijanom koji će mu uručiti Orden Eparhije budimske prvog reda.

Vučić će u Mađarskoj imati sastanke s njenom predsednicom i premijerom, Katalin Novak i Viktorom Orbanom, kao i s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i susrete s drugim gostima iz inostranstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari