Vučić u razgovoru sa kancelarom Austrije: Trgovinska razmena u 2021. godini zabeležila povećanje od 28 odsto 1Foto: Instagram/Buducnostsrbijeav

Predsednik Vučić je tokom sastanka sa saveznim kancelarom Republike Austrije Karlom Nehamerom, sa kojim je razmenio mišljenja o najvažnijim aspektima bilateralne saradnje, kao i o evropskim integracijama Srbije, ocenio odnose sa Austrijom kao veoma dobre i ponovio čvrsto opredeljenje Srbije za njihovo dalje svestrano jačanje, uz poseban akcenat na dalji razvoj ekonomske saradnje.

„Trgovinska razmena između naše dve zemlje, iako pogođena pandemijom, u 2021. godini zabeležila je povećanje od 28 odsto i dostigla 1,36 milijardi evra, sa tendencijom rasta“, istakao je predsednik i dodao da je Austrija jedan od najvećih investitora u srpsku privredu.

Tokom razgovora, sagovornici su posebnu pažnju posvetili evropskom putu Srbije.

„Visoko cenimo snažno angažovanje Austrije za proširenje Evropske unije i podršku evropskom putu naše zemlje“, istakao je predsednik.

Savezni kancelar Austrije je posebno naglasio da je od velikog značaja da se EU jasno odredi u pogledu pripadnosti zemalja Zapadnog Balkana Uniji, kao i da je neophodno da se taj proces ubrza, istakavši da su Srbija i Austrija dobri partneri.

Predsednik je detaljno upoznao saveznog kancelara sa aktuelnom situacijom u regionu.

Sagovornici su se saglasili da Srbija i Austrija pridaju veliki značaj jačanju multilateralizma i zajedničkom suprotstavljanju globalnim izazovima današnjice, te su u tom smislu naglasili neophodnost nastavka uspešne saradnje na multilateralnom planu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari