Vučić: U Vašingtonu nismo prihvatili međusobno priznanje s Kosovom, nismo ni sluge Rusije

Ostavite komentar


  1. Srbija je opredeljena za EU, tamo nam je mesto. Ali naravno da sa svima zelimo korektne odnose i nismo nicije sluge vec radimo ono sto je u nasem interesu.

    1. Ej, ajde ne lupetaj. Iz mojih ranijih komentara se vidi da sam glasao za Vučića, ali ne znači da sam glup i ne vidim da li smo nečije sluge, ili ne. Pitanje je samo, ko će da nas samo jaše, a ko da nas bičuje i jaše. To što tebi naš Veliki Vodja servira, a ti gutaš kao som udicu je tvoj problem, ali nemojte i nas da lažete i folirate. Samo da se maknu Djilas, Jeremić, Boško, Marinka, Janković, Radulović i ostala brarija, vudela bi kako bi Veliki Vodja došao na 4-5%, ovako, još uvek biramo manje zlo.

  2. Uspesna politika jedne zemlje rezultat je balansiranja u odnosima sa svim partnerima.

    1. Не може се дугорочно балансирати између различитих цивилизацијских вредности, Росо – јадна судбина соц. Југославије нам то показује – могло је се балансирати између слободног и совјетског света донекле, али када је пропуштена прилика да се донесе одлука (а, последња таква беше раних 80-тих), инерција нас је одвела право у пропаст…

        1. Квалитет политике се, баш као и других ствари, мери по њеним плодовима.

  3. Vako ti je, velis? Nismo mi tikva sa bunjista da moze svako da se ocese o njojzi..
    Moze o njojzine vreze da zapne i da pane. Ama, neka tikva i otkotrlja, ali ce i oni imati zijana
    Pa, nek se sale. Al nemo posle da nam se zale, kako smo samo mi krivi.
    Eve im ga matrak. Sta oni misle, da smo mi konac bez pocetka?
    E pa nece da bidne i nece da moze.
    Vako ti je, pa nek zvale i nek se, do mile volje, sale, moj brale.

  4. Srbija nikada nece priznati nezavisnost Kosova, na to nas obavezuje istorija, nasi preci, nasa kolevka srpstva!!!

    1. ‘Ајде?! Прво, ако ћемо по историји, Срби су се скотрљали на Балкан пре цирка 14 столећа – Косово је у свим српским државама које су постојале за то време провео мање од 3!? Бугари имају озбиљније „историјско право“ да потражују Косово него ми! Имајући ово у виду, заиста је бесмислено говорити о Косову као „колевци српства“…
      А, то што су наши преци улудо губили главе око неке бесмислице нас нипошто не обавезује да инсистирамо на томе да исто чине и потомци!!…

      1. Pitanje da li smo se „skotrljali“, jer i u samoj Nemačkoj koje je bilo izvorište Nemačke Istorijske škole, sve više se čuju glasovi, da se Sloveni nisu doseljavali na Helm (Balkan), već da su autohtono stanovištvo.

        1. Теорије типа „Срби – народ најстарији“ нисам спреман да коментаришем.

  5. U Vašingtonu se naša delegacija ponašala odgovorno, branila je interese Srbije, pomalo i Rusije i Kine. Naš odnos sa Izraelom nadam se da će ostati nepromenjen.

  6. Srbija uspesno vodi politiku balansiranja u politickim odnosima sa vekikim svetskim igracima.

  7. Srbija želi da gradi saradnju i sa Istokom i sa Zapadom, ali neće ići protiv svojih nacionalnih interesa.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.