Vučić: Vesić uradio sve kako je trebalo po pitanju Trga Republike 1Vučić Foto: Instagram/Budućnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne razume zbog čega se pojavila histerija oko novih radova na Trgu Republike u Beogradu i ocenio da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić uradio „baš sve kako je trebalo, jer nije probleme stavljao pod tepih“.

„Da li država daje više para zbog toga što je neko napravio grešku u projektu? Ne. Da li je grad kriv? Ne. Osim što nije ni malo šarmatan niti simpatičan, kao i ja, da li je Vesićev posao bio da im zapreti menicama i garancijama? Da li je to uradio? Jeste“, rekao je Vučić novinarima prilikom posete prostorijama Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih na Kosovu i Metohiji.

Vučić je rekao da je Vesić „kriv“ jedino što se odaziva na sudjenja na koje ga zove Dragan Đilas i tamo ga „razbija“, zbog čega „plaća veliku cenu u svim Đilasovim medijima“.

„A inače sam ponosan na to kako se u Beogradu gradi i presrećan sam jer će se za 20 godina pričati da je to uradjeno, ja se nadam u Vučićevo a ne u Vesićevo vreme“, rekao je on.

Vučić je rekao da vidi da se vodi hajka protiv svega što se gradi u Beogradu, iako su na svakom koraku vidljive promene na bolje.

„Kojim god mostom da idete, vidite koliko je Beograd lepši. Slavija je uredjen trg sa fantastičnom fontanom. A oni su tamo sipali deterdžent, uništavali je motkama stručnjaci. I za sve što su imali protiv – sve izgleda lepše“, rekao je on.

SAD omogućile glasanje samo sa kosovskim dokumentima

Predsednik Vučić izjavio je da su SAD te koje su omogućile Prištini da se na predstojećim izborima na Kosovu glasa samo sa kosovskim dokumentima.

„SAD su im to omogućile, Evropljani im nisu odobrili“, rekao je Vučić.

Komentarišući izjave predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića da preduzeće „Krušik“ izvozi oružje u Jemen, Vučić je naveo da on ne zna nikakvog trgovca bilo kakvim oružjem.

„Valjda mu je tako lakše, polaze ljudi od sebe. Samoprojekcija je čudo“, rekao je Vučić.

I dalje ću biti uzdržan povodom Deklaracije SDA

Predsednik Srbije izjavio je da će povodom Deklaracije Stranke demokratske akcije (SDA) o stvaranju Republike BiH, „i dalje biti uzdržan“, čekajući kako je rekao, odgovore zvaničnih institucija Republike Srpske i svih stranaka iz RS.

Vučić je rekao da će posle reakcija institucija i partija iz RS razgovarati sa njihovim predstavnicima kako bi pronašli „neku vrstu zajedničkog imenitelja“.

Komentarišući stavove kandidata za predsednika Hrvatske Miroslava Škora o odgovornosti Srbije za dešavanja 90-ih godina prošlog veka, Vučić je rekao da bi voleo da je od predsedničkih kandidata čuo nešto o budućnosti.

„Sve se tiče toga da mrski Vučić donese na tanjiru svoju i glavu Srbije za sve što se dešavalo u prošlosti kako bi navodno mogli da saradjujemo u budućnosti. Oni za tu saradnju nisu mnogo zainteresovani, a mi razmišljamo o budućnosti, gledamo u budućnost, ali bez ucena o prošlosti, pogotovo od onih koji imaju najmanje prava da nas ucenjuju time“, kazao je predsednik Srbije.

Naveo je da je sa predstavnikom državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom juče obavio „pristojan“ telefonski razgovor i dodao da će se u skorije vreme opet sastati sa njim, „gde god za to postoji mogućnost“.