Šta piše u odluci predsednika Vučića o predlogu Miloša Vučevića za mandatara? 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

„Smatram da Miloš Vučević poseduje profesionalne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika Vlade, a uverio me je da može da obezbedi izbor Vlade“, stoji u odluci o predlogu kandidata za predsednika Vlade Srbije koju je doneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako se dalje navodi predsednik ukazuje poverenje Milošu Vučeviću, imajući u vidu da je u prethodnom periodu obavljao odgovorne i zahtevne funkcije potpredsednika Vlade i ministra odbrane, čime je pokazao da poseduje posvećenost i stručnost koje su potrebne za obavljanje funkcije predsednika Vlade.

„Novi predsednik Vlade Republike Srbije nastaviće da sprovdi progframe usmerena na poduizanje životnog standarda svih građana, projekte u oblasti zdravstva, obrazovanja, nauke i tehnologije, razvoja infrastrukture, ekologije, energetike, poljoprivrede, turizma, kao i u drugim oblastima od značaj za budućnost Srbije i njen napredak na evropskom putu“, navodi se u odluci.

Pred predsednikom Vlade je, piše dalje, zadatak da realizacije Specijalizovane svetske izložbe „EXPI 2027 Beograd“ koji će dobrim delom predstavljati investicionu osnovu u mandatu nove Vlade.

„Očuvanjem mira i stabilnosti, teritorijalen celovitosti Republike Srbije, uz dosledno poštovanje međunarodnog prava, regionalna saradnja i briga o bitalnim interesim Republiek Srbije predstavljaće i dalje prioritete u radu Vlade“, zaključuje se u odluci predsednika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari