Vučić: Mladić sa kojim je slikan moj sin je navijač, a ne kriminalac 1Foto: Beta/Miloš Miškov (arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je mladić sa kojim je slikan njegov sin Danilo samo navijač Partizana a ne pripadnik „Kavačkog klana“ i da nikad nije gonjen niti osuđen zbog droge, nego da se tereti za tuče.

On je gostujući na TV Prva rekao da se protiv njegovog sina vodi „hajka“ koja ne traje od juče, i da je trpeo strašne uvrede i kada je bio bolestan od korona virusa.

„Ja im kažem uzmite mene, ja sam bio mnogo gori od tih koje pominjete, ne postoji nijedan Zvezdin i Partizanov navijač kojeg nisam poznavao i moji roditelji su imali problema sa mnom, a ja sa Danilom nemam“, rekao je Vučić i istakao da njegov sin radi u običnoj prodavnici za platu od 550 evra i ne radi sa drogom.

Predsednik Srbije je rekao da se na njegovu decu „okomila“ mafija i tajkuni koji imaju mnogo para i ulažu milijarde u borbu protiv njega, jer nije želeo da sa njima formira zajedničku vladu.

Vučić je takođe rekao da su mu došli predstavnici i sa zapada i iz Rusije sa predlogom da se formira prelazna vlada, ali da je on to odbio.

On nije želeo da pominje imena, ali je rekao da je reč o tajkunima koji imaju „pare i medije“.

Dodao je da ne razume šta je strašno u tome što je deci lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa pre nekog vremena sa razglasa puštena pesma sa uvredama o njihovom ocu, jer to njemu, kako je rekao, rade svaki dan sa svih televizija.

Oni, kako je rekao, znaju da za njih niko neće da glasa nikad, i sada pokušavaju da „emotivno slome Vučića jer znaju koliko voli svoju decu“, iako „nije dobar otac i ne ume da uzvrati ljubav“.

Istraživačka mreža Krik objavila je fotografiju na kojoj je Danilo Vučić u društvu vođe navijačke grupe Aleksandar Vidojević koji se pominje i kao pripadnik Kavačkog kriminalnog klana.

Novinarki KRIK-a Bojani Pavlović pre dva dana, pošto je slikala Danila Vučića u društvu s Vidojevićem, telefon je oduzeo nepoznati muškarac, a posle kraće rasprave aparat joj je uz odobrenje Vidojevića vraćen.

Nećemo dizati belu zastavu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da bi specijalni izaslanik Evropske unije za pregovre Beograda i Prištine Miroslav Lajčak trebalo dan posle izbora da dođe u Srbiju, iako za to još nema potvrde, napominjući da ne može da kaže da li bi do rešenja za Kosovo moglo da se dođe do američkih izbora u novembru.

Nisam čuo šta bi bilo rešenje, nisam dobio još nikakav predlog, rekao je Vučić za TV Prva. Ono što naslućujem je da će predlog biti ovako ili onako nezavisno Kosovo, koje bi trebalo formalno da priznamo.

Kakva je onda razlika između Evropljana i Amerikanaca, upitao je Vučić. Vučić je rekao da je važno izaći na izbore, kako bi Srbija imala snage da kaže „ne“ ako bude nepovoljno rešenje, ili da imamo jedinstvo ako dođemo do nekog kompromisnog rešenja, „koje još nisam video“. U svakom slučaju, Srbija neće dizati belu zastavu, poručio je Vučić.

Tražili su da pravim tehničku vladu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su pre nekoliko meseci dvojica zvaničnika, jedan sa Zapada, drugi iz Rusije, od njega tražili da se formira prelazna vlada sa predstavnicima opozicionih stranaka.

-Obojica su tražila da se formira prelazna vlada, a ja sam im rekao da to predlože svojim liderima, rekao je Vučić za TV Prva. Sada me tajkuni napadaju zato što sam odbio predlog za formiranje tehničke vlade, kazao je Vučić.

Korona neće odložiti izbore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da korona ne može odložiti izlazak na birališta, ali da se to može desiti ako se poveća broj mrtvih, i dodao da će biti preduzete sve mere zaštite na biračkim mestima.

Vučić je za TV Prva rekao da je zadovoljan saradnjom sa SPS-om, ali da je već 2008. prošao kroz to da se socijalisti posle izbora udruže sa nekim drugim te da je zato važno da lista Srpske napredne stranke osvoji 50 odsto plus jedan glas.

Kada je reč o zabranjenom spotu sa devojčicom Vučić je rekao da je to bio najbolji spot koji je govorio o suštini politike i da je bio siguran da ga neće zabraniti, ali da nije hteo da kontaktira sa REM-om i da se meša u njihov posao.

Reagujući na izjavu voditeljke TV Prva da joj je jedna medicinska sestra poslala poruku kako joj je za zaposlenje na klinici tražen novac ili učlanjenje u SNS, Vučić je rekao da će nadležni ispitati te tvrdnje i da će, ako su tačne, odgovorni biti uhapšeni.

„Obavestiću javnost šta je ishod ovog slučaja“, obećao je Vučić i dodao da on ne može da zna šta sve neko radi krijući se iza stranke, ali da je tim ponašanjem „zgrožen“ i da iako misli „da su ljudi iz njegove stranke mnogo bolji od drugih, on im to neće dozvoliti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari