Vučić: Zima će nam biti mnogo hladna, a sledeća će biti polarna 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je izjavu ruskog šefa države, Vladimira Putina, da sledi katastrofa Evropi i svetu.

Vučić je rekao da će ova zima za sve nas biti veoma hladna, a da će sledeća biti polarna za celu Evropu.

„Ova zima će za sve nas biti veoma hladna, a mislim da će sledeća zima biti polarna za celu Evropu. Čini mi se da niko ne želi rešenje. Plašim se da svi iščekuju poraz druge strane, a ne kompromis. A ako ste mislite da ćete lako vojno da pobedite Rusiju… Nama ostaje da se dobro spremimo i za hladnu i za polarnu zimu“, naveo je Vučić.

Predsednik je rekao da će zemlje „Otvorenog Balkana“ uputiti pismo Evropskoj komisiji kako bi dobili pomoć za uvoz električne energije tokom zime.

„Ako cela EU preduzima mere štednje, mi ne možemo da se ponašamo kao raspikuće i da se ponašamo kao da se ništa ne dešava oko nas. Moraćemo da donosimo mnogo važnih odluka, jer ni jesen neće biti laka, zima će biti još teža“, rekao je Vučić.

On rekao da bi bila potpuna katastrofa za Srbiju da nije kupovala gas u maju i junu.

„To je bio spas za nas. Govorim o kupovini gasa na tržištu i što smo potpisali aneks ugovora s Rusima. Mi bez ‘Turskog toka’ ne bismo imali gas, ne bismo imali ništa. Imali bismo po 8 do 12 sati isključenja električne energije, koja, kao što znate, i dalje nemamo“, ističe Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.