Vučić u Leskovcu tražio da ne bude dočeka građana 1Foto: FB/@vucicaleksandar

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića dočekalo je danas ispred fabrike „Aptiv Pakard“ u Leskovcu nekoliko desetina gradskih činovnika iako je ranije bio pripremljen organizovaniji i masovniji doček Leskovčana.

Kako je agenciji Beta nezvanično rečeno u Gradskoj upravi, od organizovanog dolaska građana na otvaranje te fabrike odustalo se po želji samog Vučića koji je kako su naveli, rekao da narod „ne treba da se smrzava“.

Vučić je po dolasku u Leskovac održao sastanak sa rukovodstvom fabrike i predstavnicima lokalne samouprave koga su mogli da prate samo snimatelji i foto-reporteri a uskoro će početi ceremonija otvaranja fabrike i obraćanje predsednika Srbije.

Fabriku „Aptiv Pakard“ osnovala je engleska kompanija „Delfi“ sa sedištem u Kentu koja je uložila 25 miliona evra u izgradnju i opremanje fabrike u Leskovcu u kojoj će biti proizvodjena elektroinstalacija za autoindustriju.

Postrojenje je izgrađeno u rekordnom roku na periferiji Leskovca na lokaciji Zelena zona koja je prvobitno bila namenjena izgradnji distributivnih centara za skladištenje voća i povrća sa juga Srbije.

S obzirom da nije bilo zainteresovanih investitora, zemljište na kom je izgrađena fabrika preimenovano je u građevinsko a izgradnju celokupne komunalne infrastrukture finansirao je Grad Leskovac uz podršku Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari