Vujadinović (SNS): Sednica Odbora za zaštitu životne sredine u Skupštini, u Loznici tribina 1Printskrin, RTS

Zamenik predsednika skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine Milimir Vujadinović, iz Srpske napredne stranke (SNS), rekao je danas da će se sednica odbora održati u petak, u Skupštini Srbiji, a da je sednica koju je zakazao predsednik tog odbora Aleksandar Jovanović Ćuta o Rio Tintu, samo „tribina“.“

Sednicu u Skupštini Srbije zakazuje većina članova Odbora. Ne dozvoljavamo da se od rada ovog tela pravi šarada i gazi ugled države“, rekao je Vujadinović, na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije.

Nju je održao neposredno posle Jovanovićeve konferencije za novinare na tom istom mestu. Jovanović Ćuta je tada rekao da će se ranije zakazana sednica Odbora, za petak u Loznici, održati uprkos „opstrukciji“ vlasti.

Vujadinovć je rekao da su poslanici vladajuće većine, članovi Odbora, pristali na mesto koje je Jovanović odredio za sednicu, njenu temu. Kazao je da je Jovanović pozvao i organizaciju SEOS, mada je ona registrovana samo na „fejsbuku“.

Prema Vujadinovićevim rečima, na sednice je moguće, sem stručne javnosti, pozvati i nevladine organizacije, ali ako je to odluka većine, dok je, kako je naveo, Jovanović pozive uputio bez konsulacija sa njom.

Na novinarsko pitanje šta je sa eksploatacijom litujuma, jer predsednik Srbije Aleksadnar Vučić kazao da je to propuštena šansa, Vujadinović je naveo da je ta tema odlukom vlade „zatvorena i ugašena“.

„Vidite koliko smo mi iz SNS politički široki i konstruktivni kad prihvatamo da na sednici bude tema o Rio Tintu mada je to protiv logike, jer je već odlučeno protiv eksploatacije litijuma“, rekao je Vujadinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari